20 september 2016

Australiensare tar junkfood till ny underbar nivå!

I dagar som dessa, då psykotiska veganer kritiserar älgjägare för att de fäller älgar, finner jag nyheten som gläder en fine diner aka junk foodie som denne bloggare.

Visst, rejäla långkok och avancerade recept är hur kul som helst men någon gång ibland är det liksom bara en tunnbrödrulle med två grillade och räksallad som gäller!

BBC skriver om australiensaren Mark Murray som ställde upp i ”Shark Tank”, sitt lands motsvarighet till ”Draknästet”, där ivriga entreprenörer försöker övertyga investerare om sina produkters förträfflighet för att samma investerare raskt ska plocka fram investeringsstålarna.

Till Marks förtvivlan skrattade de täta investerarna ”down under” 2015 åt hans idé, som han redan tagit amerikansk patent på 2009.

Nu flänger han dock runt på marknader över hela Australien och kränger gigantiska mängder av sin uppfinning som han kallar en ”hamdog”.

En hamdog består av ett specialformat bröd med en hamburgare delad i två bitar med en grillkorv emellan. Därtill fylls brödet med sallad, tomat, inlagd gurka, ost, senap, ketchup och majonnäs. Här snackar vi hälsokost alltså!

Mark Murray påbörjar nu arbetet med att kränga sin idé som franchising och jag kan bara önska honom lycka till!

Frågan är bara vad vi kommer att kalla produkten i Sverige?

Wurreburgare?  Bratburgerwurst?  Veganprovocerare? Eller varför inte ”Dagen efter?”

Hur som helst längtar jag redan efter att få testa Mark Murrays idé, som på bild ser alldeles, alldeles, underbart smarrig ut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar