24 september 2016

Poliser sliter hund - hundarna uppmärksammas!

Läser i Expressen att polisen i Kalmar söker med ljus och lykta efter nya rekryter i form av hundar.

Bristen på polishundar är akut. Kraven på en blivande ”snutvovve” är mycket stora och det är inte lukrativt för landets kennlar att satsa på denna nisch.

Nu använder sig den småländska polisen av Facebook för att finna nya lämpliga, fyrbenta, kollegor och responsen tycks så här långt vara god.

För bara tio dagar sedan kunde vi i media läsa om Quax, schäferhannen som just sniffat till sig titeln som Sveriges bästa polishund. För Quax väntar nu nordiska mästerskapen.

Jag tänker att det var värst vad polisens hundar får uppmärksamhet och tänker vidare att det vore lämpligt om de mänskliga poliserna finge samma uppmärksamhet av sin ledning!

Quax matte uttalar sig lyriskt om sin trogne väns förtjänstfullheter men hon själv tycks kunna se sig om i stjärnorna efter beröm.

Nu har jag verkligen ingenting emot polishundarna i riket. Tvärtom; Det vore fantastiskt att få se några tv-program om när dessa jobbar. Som motvikt till alla, hopplösa, serier om veterinärer som räddar kakaduor från skitslag, chihuahuor från tarmvred och ödlor från kamouflageproblem så vore en serie om polisens vovvar i tjänst en välgärning.

Att polisen sedan en tid har stora problem med att behålla befintlig personal och att rekrytera ungdomar till yrket är allom bekant och ytterst, självklart, ett ledningsproblem.

Att slita hund utan att få stöd, förutsättningar, lön för mödan och rimliga arbetsvillkor är ingen höjdare. Just nu är det hundarna som får mest uppmärksamhet när det ska uppmärksammas vad som är riktigt och rätt inom myndigheten.

Det är så att man kan börja tugga fradga….

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar