25 september 2016

Schweiz föregångare i brottsbekämpning!

Schweiz, landet som internationellt så ofta förväxlas med vårt eget land, något som är ofattbart, har just genomfört ännu en av sina frekvent förekommande folkomröstningar.

I landet där folkviljan spelar större roll än i något annat land i världen är ingen fråga varken för liten eller för stor för att lämnas över till befolkningen aka väljarkåren.

I dag har schweizarna, enligt SR Ekot, röstat JA till ökad övervakning. Telefonavlyssning, kontroll av mejl och annat som tidigare varit strängt förbjudet ska nu, i alla fall om folket får bestämma, införas.

I Sverige gapar folk, så snart en övervakningskamera ska sättas upp vid ett torg eller i kollektivtrafiken, om att detta är integritetskränkande. 

Med detta vill svensken i gemen godkänna att det hellre måste få ske grova brott än att ”Gösta” avslöjas ha varit på en plats där han inte borde ha varit och där han aldrig skulle erkänna sig ha varit. Ännu mindre att han skulle erkänna en brottslig handling inför filmande kameror.

Det är någonting med Schweiz som fascinerar! Kanske är det tur att omvärlden blandar ihop våra länder för vem vet vad som skulle hända om den svenska flatheten skulle avslöjas inför öppen ridå?

Den som inte har något att dölja har inget att frukta från ökad övervakning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar