15 september 2016

Poliser börjar patrullera Södermalm!

Läser på gratistidningen Södermalmsnytts hemsida en artikel, som troligen kommer i papperstidningen nu till helgen, om att ett gäng äldre poliser nu börjat patrullera Södermalm.

Äntligen! Det allmänheten efterlyst en alltför lång tid, poliser som syns på gator och torg, tycks nu omsättas i någon slags verklighet. Blir glad!

I artikeln får vi bland annat möta polisen Anders, långhårig, skäggig, med färgglada halsband och med 28 års erfarenhet som polis i huvudstaden som, helt riktigt, konstaterar att det är viktigt med ”synlighet.”

Polismyndigheten har medvetet rekryterat poliser med lång erfarenhet, därmed i det äldre gardet, till uppdraget att göra söders höjder tryggare.

Jag tror att just de många årens erfarenhet kommer att vara en viktig del i konsten att stävja stökigheter. Att inte adrenalinstinn greppa pepparsprayen i det initiala skedet kan liksom vara det som avgör utgången av en rörig händelsesituation.

Tyvärr beskriver artikeln ett arbete som främst tycks inriktas mot en äldre generation av alkisar men jag tror att det nygamla gänget av konstaplar även kommer att kunna begå stordåd en fredagskväll runt ”Medis” om de finge chansen.

Det är bara att lyfta på hatten och lyckönska polisens nya ”trygghetsgrupp” i sitt nya uppdrag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar