6 september 2016

Är Expressens ledarredaktion schizofren?

Efter mitt inlägg om att det är att sila mygg att förfäras över könsseparerade gympalektioner har debattens vågor rullat höga.

Min, annars, favoritkrönikör Sakine Madon skrev i Expressen 2 sep att ”hederskultur och sexistiskt motiverad könsseparation följs åt” och fördömde därmed tanken på könsuppdelade gympalektioner.

Den 3 sep följer ledarredaktionen på Expressen upp med en text som fördömer den svenska skolan för att den förväntar att ”alla elever ska hoppa lika högt.” Expressen resonerar om att var tredje lärare vill att begåvade elever ska vänta in sina klasskamrater som inte kommit lika långt. Tidningen efterlyser möjligheten att begåvade elever ska få tillåtas pröva sina vingar och flyga iväg högt upp på kunskapens vingar.

Någon mer som blir förvirrad?

Tidningen vill alltså att könsseparerade gympalektioner ska bannlysas. Samtidigt ska killarna i klassen tillåtas utveckla sina resultat i kast med liten boll och få utöka sina sprintkunskaper på 60 meter!?!

I min värld låter det som om tjejerna aldrig kommer att få vara med i ”matchen.” Expressen står med sina diametralt olika åsikter för en syn som låter killarna bli bättre medan tjejerna aldrig får en chans!

”Dubbla budskap” hade min, numera avlidne, psykologilärare på gymnasiet skrikit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar