4 september 2016

Katrineholm, staden som är ett gapflabb!

Blir lite ambivalent när jag hör SR P4 Sörmland rapportera att tekniska förvaltningen i Katrineholm frågat redan anställda vilka kvaliteter nya rekryter ska ha. Högst upp på listan kommer att de som ska nyanställas ska vara ”glädjespridare.”

Visst, kollegor som har nära till skratt även när hela arbetssituationen håller på att kollapsa är värdefulla men som främsta egenskap klingar ”glädjespridare” oroväckande, åtminstone när det gäller de som redan arbetar för Katrineholms kommun.

Högst upp måste väl ändå kompetens för uppgiften komma?

Även om det är en människa som under fikarasterna sitter i ett hörn och ser ”svår” ut så kan hans eller hennes kunskaper vara ovärderliga för att föra en verksamhet framåt.

Det finns olika grader i helvetet men om Katrineholms kommun har för avsikt att anställa flåshurtigt flabbande som hellre än gärna vill delge omgivningen ”roliga” Youtube-klipp och berätta om dråpliga tilldragelser i bekantskapskretsen, men samtidigt nedvärderar nödvändiga kunskaper, så lär Katrineholm bli ett ännu större skämt än staden kan synas vara i dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar