10 maj 2015

Svensk media och väljaropinionen lirar i olika ligor!

Inför kvällens partiledardebatt i SVT är förväntningarna stora hos många.

Vi som röstar borgerligt gläds åt den senaste opinionsundersökningen, av Demoskop och publicerad i Expressen häromdagen, som visade att Alliansen nu har passerat de rödgröna i partisympatierna.

Bland vänsterväljare lever troligtvis en förhoppning om att Stefan Löfven ska kunna prestera något som liknar ett återtagande av kontrollen i svensk politik.

Det är roligt för KD:s partiledare Ebba Busch-Thor att hon just blivit mamma men samtidigt synd att vi därför inte får ta pulsen på vad hon egentligen tycker i politiska sakfrågor. KD skulle sannerligen ha behövt detta för att hanka sig upp i väljarbarometrarna.

Jag förvånas över att svensk press kollektivt tycks ha missat Demoskop-undersökningen.

Aftonbladet skriver i dag på ledarplats att ”Ridån går ner för Alliansen.” Ingvar Persson gottar sig åt att partierna i Alliansen tänker profilera sig själva under en tid. Han tror att detta grepp är dömt att misslyckas. Utan att han för ett ögonblick reflekterar över att hans egen drömregering rasar i opinionssiffrorna.

DN påstår på ledarplats att Alliansen går på tomgång. Ja, visserligen har det varit ganska tyst från de borgerliga partiledarna på senare tid, om vi bortser från skuggbudgeterna som presenterades nyligen, men kanske är det bättre att vara tyst om man inte har något häpnadsväckande att presentera än att, som Löfen, Wallström, Johansson & Co ständigt prata i munnen på varandra och ha stick-i-stäv-åsikter mot de åsikter som andra inom regeringen och partiet har!?!

T o m Expressen, som hade beställt Demoskop-undersökningen, tycks tvivla på både Demoskop och de tillfrågade väljarna. På tidningens ledarplats varnas det för en ”slapp borgerlighet.”

Det är som om den samlade svenska journalistkåren inte riktigt hänger med i de svängar som handlar om vad det svenska folket egentligen tycker. Nämligen att t o m de allra mest inbitna sossar börjar tvivla på sitt eget partis förmåga att leda Sverige!

Självklart måste partiledarna i Alliansen ägna en stor del av tiden fram till nästa val åt att profilera sina partiers hjärtefrågor. Lika självklart blir det säkert så att de, ju närmare en valdag vi kommer, kommer att enas om ett koncept att framgångsrikt styra Sverige!

Ju förr just detta sker, desto bättre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar