19 maj 2015

Låt årets Eurovision bli Björkmans sista!

Bara ett par timmar kvar nu innan Eurovision-veckan sätter igång! Spännande och förväntansfullt om någon frågar mig.

Nu är det visserligen nog för sent för er som inte sett inför-programmen men å andra sidan har ni då kvar möjligheten att för första gången få lyssna till årets bidrag.

SVT valde att ha Christer Björkman, Eric Saade och ett par till med i studion med Sarah Dawn-Finer som programledare. Utan någon som helst ”glimten i ögat” har de vecka ut och vecka in förfasats och beklagat sig, gjort miner och varit mestadels oförskämda. Värst var 
Björkman som bl a totalsågade Frankrikes bidrag genom ett ansiktsuttryck som en sur uppstötning och armviftningar som demonstrerade ett totalt avståndstagande.

Jag hoppas att Frankrikes Lisa Angell sjunger skiten ur Björkmans bittra psyke på lördag i finalen. Allt annat än en plats mellan 20 och 27 kommer att vara ett kraftfullt bevis på att Björkman spelat ut, och mer än klart, sin roll som självpåtagen schlager-guru.

Lisa Angells ballad är den bästa balladen i årets startfält och dessutom berör den med sin vackra text om den raserade hembyn som Lisa har för avsikt att bygga upp igen eftersom hon aldrig tänker glömma (”N’oubliez pas” som titeln på stycket är).

Till nästa år, om ingen ändring sker i SVT vill jag rekommendera alla schlagerintresserade att i stället se på YLE:s (finsk tv) svenskspråkiga redaktion som i alla fall i år gjorde utmärkta inför-program (sök på www.arenan.yle.fi och ”De eurovisa”) med intresserade paneldeltagare, glada miner och generösa betyg.

Även den uslaste eurovisionlåt kan ha sina fördelar och vi som gillar spektaklet har nog lite till mans fått mer än nog av Björkman & Co!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar