26 oktober 2014

SVT gömmer kulturella pärlor!

SVT har ägnat de senaste månaderna åt att ”gömma” fantastiska musikupplevelser. Jag hatar SVT för det! Inte för att jag själv har missat föreställningarna utan för att jag tror att de flesta andra tv-tittare har gjort det!

Neil Patrick Harris, amerikansk skådis mest känd för sin roll som Barney Stinson i ”How I met your mother” blir värd för Oscarsgalan i februari!

Jag visste inte att han dessutom är en god sångare, visste ni?

För några månader sedan visade SVT en konsertversion av Stephen Sondheims ”Company”, en föreställning som endast gavs under fyra kvällar i New York. I denna föreställning hade Harris huvudrollen och han gjorde det med den äran!

Nyligen visade SVT, på undanskymd plats i tablån och utan någon som helst trailer, musikalen ”Candide” av Leonard Bernstein. Även denna uppsättning i en mer konsertliknande version än fullskalig scenuppsättning. Oj, vad bra det var!

I både ”Company” och ”Candide” fick jag stifta bekantskap med, en för mig dittills okänd, amerikansk skådespelerska och musikalartist, Patti LuPone! Fullständigt briljant! När jag läser på mera inser jag att jag borde ha känt till henne eftersom hon spelat huvudroller i både ”Les Miserables”, ”Evita” och ”Sunset Boulevard.” Hur som helst vill jag gärna se mer av henne SVT!

Till på köpet visade SVT nyligen ”Porgy and Bess” av George Gershwin i en underbar version från San Franciscos operahus.

Kom igen nu Camilla Lundberg & Co på SVT! Vill ni ha tittare eller vill ni helst inte ha några alls? Det är dags för public service att bättre marknadsföra pärlor i utbudet. Vi är ganska många som gärna avstår tv-såpor och reality-tv. Men för den som inte lusläser tv-tablåerna så tycks det som om SVT skiter i vilket!?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar