4 oktober 2014

Om Wallström, tiggare och grov kriminalitet!

Sveriges nya utrikesminister sa i en kommentar i går: ”Att jobba med kvinnor, fred och säkerhet är prioriterade frågor.”

Margot Wallströms uttalande kommer i precis rätt läge och hon har en surdeg att ta tag i redan till veckan. Rumäniens, Bulgariens och Moldaviens regeringar borde få känna på vad det Wallströmska uttalandet t ex kan innebära.

Jag har aldrig påstått att det inte är synd om de som tigger i vartenda gathörn, och på många andra platser också, i västeuropeiska städer. Däremot har jag ganska så envist i min blogg hävdat att det handlar om ett organiserat tiggeri och människohandel!

I dag får jag vatten på min kvarn då DN, efter att ha hållit ett nästintill mjäkigt förhållningssätt till tiggarna, berättar att de som sitter vid t-banan, utanför butiker, i gathörn och annorstädes luras till Västeuropa under löften om guld och gröna skogar. De skuldsätter sig redan på förhand när det gäller resekostnader, den utlovade tältplatsen visar sig vara en presenning på platser som Högdalstoppen i södra Stockholm, de måste betala ”hyra” för den bit av det offentliga utrymmet som de sitter på etc etc.

De är således utsatta för det som kanske är ett av världens värsta brott: Människohandel.

Att säga ”vad var det jag sa?” skulle ligga nära tillhands men ännu mer intressant vore det att ta del av åsikterna från de som magsyrebittert kritiserat mig och andra som hela tiden påstått att tiggeriet är organiserat?

Det bedrövliga i det aktuella fallet är att de kriminella i detta ärende är grannar, kusiner, andra bybor till de som i dag utnyttjas på trottoarer över flera av EU:s länder. Eftersom vi mestadels ser kvinnliga tiggare så är det alltså så att det är deras egna söner och män som gjort och gör livet surt för dem och deras grannar.

Det hela påminner en smula om de thailändska bärplockare som under stor skuldsättning lockas till slavjobb i de norrländska sensommarskogarna!

Margot Wallström borde med stor iver ta sig an tiggerifrågan redan på måndag och kräva att de länder som åsidosatt romerna genom alla år nu ser till att dessa får utbildning och en chans till drägligt liv. Förvisso kommer det att bli ett amasonliknande (kanske Gudrun är sugen på att flytta?) samhälle av romer eftersom många av männen så dags lär sitta bakom lås och bom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar