8 oktober 2014

Är dagarna räknade Löfven?

Stefan Löfven (S) har gjort sin första partiledardebatt och fick pisk. Av alla andra partier!

Erkännandet av Palestina som stat fick Göran Hägglund (KD) att gå i taket och anklaga Löfven för ”hitte-på-principer.” Hägglund hade en klar vinstpoäng när han ifrågasatte sossar och miljöpartister för att frångå oskrivna lagar som säger att denna typ av frågor först ska behandlas i utrikesnämnden. På samma sätt som vänstern frångick oskrivna men lik förbaskat parlamentariska regler när de kvaddade delar av en alliansbudget. När nu allianspartierna troligen kommer att ge igen på liknande sätt kallar sossarna det för taskigt!

Jimmie Åkesson (SD) anklagade alla andra partier i dagens debatt för svek i invandringsfrågan och särskilt sossarna fick på tafsen för att ha åstadkommit en bred överenskommelse med alliansen. Åkesson fick dock in en rejäl käftsmäll på regeringen när han påtalade att det saknas majoritet i riksdagen för den nya regeringens förslag om traineejobb, högre skatter och energifrågan.

Jonas Sjöstedt (V) beskyllde SD för att vara ett ”stödhjul” till alliansen men glömde att högeryttrarna vid flera tillfällen under alliansstyret fällde regeringsförslag.

Annie Lööf (C) pikade glatt SD med att meddela att dessa vill ge resurser till ett institut (Skogsinstitutet) som las ned för 100 år sedan. Samtidigt var centerledaren utmärkt vass när hon anklagade sossarna för en vilja att införa planekonomi och Östeuropeiskt 80-tal.

Jan Björklund (FP) ifrågasatte den nya regeringens energipolitik och undrade över hur de otydligt mångtydbara beskeden kring kärnkraften ska tolkas?

Åsa Romson (MP), ja hon med förbjuden bottenfärg, fulbränsle, avloppsvatten i Östersjön och privatflyg från Bromma, försökte hopplöst inbjuda till samarbete i klimatfrågan. Snacka om att inte ha någon som helst självinsikt!

Samtidigt som det debatterades meddelar Moderaterna att de, i en interpellationsfråga, vill ha svar av nya finansministern Magdalena Andersson (S) på hur skattehöjningar kan vara svaret på sossedrömmar om högre sysselsättning och högre tillväxt?

Några direkt konkreta besked kunde inte sossarna, genom statsministern, ge i dag.T o m Aftonbladet är så osäkra att de har debatten med kommentarer nästan längst ned på sin ”etta” när dessa rader skrivs!

Tänk; Jag tror att det dag för dag blir alltfler väljare som ångrar det val de gjorde för några veckor sedan, som inser att vi faktiskt hade det ganska bra under åtta år med en regering som, i samförstånd, förde vårt land genom oår!

Undrar hur länge den nyvalda regeringen överlever?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar