3 oktober 2014

Om en ny och svag regering!

Jag har ofta genom åren önskat en föryngring i politiken.

I dag fick jag den i form av en regering med några yngre förmågor. Men inte blev jag gladare för det!

I ett bedrövligt parlamentariskt läge som det Sverige fick efter valet för några veckor sedan skulle det behövas mer erfarenhet. Dock inte i form av Ylva Johansson som med bakgrund i Kommunistisk ungdom och som riksdagsledamot för Vänsterpartiet (1988-1991) och med många mindre begåvade förnumstigheter sagda genom åren får vilken begynnande magkatarr som helst att vilja slå ut i full blom.

Att posten som integrationsminister skrotas av Löfven och där anledningen enligt statsministern till detta sägs vara att ”alla ministrar har att arbeta med frågan” är en rejäl missbedömning. Om ingen har ett direkt ansvar så kommer ingen heller att vilja stå till svars när det hettar till i frågan. Vilket det lär göra i debatter med 13-procentarna! Det är precis som med alla de ”värdegrunder” som företag inför i parti och minut som ska beskriva hur personalen tycker och tänker men som få anställda ägnar en enda aktiv sekund åt i själva verkligheten!

Nya kulturministern är en driftig kvinna, det kan nog ingen förneka. Under de senaste månaderna har Alice Bah Kuhnke vid flera tillfällen hörts i det utmärkta microprogrammet ”Tankar för dagen” i P1. Där har Alice sagt mången klokhet värd eftertanke. När hon i dag i intervjuer säger att det tidigare medlemskapet i MUF bara handlade om att komma in på kul fester uppstår genast följdfrågan, i alla fall med tanke på att hon varit miljöpartist i bara några dagar: Tror du Alice att du hoppat på ännu ett festtåg? I så fall tror du ruskigt fel! Dessutom hoppas jag att din man, tillika utmärkt skådis, snarast får ett erbjudande från Hollywood. I annat fall lär du snart nog hamna i jävssituationer modell värre och stackars Johannes lär bli bannlyst från rikets scener! Apropå ”Disneyklubben” kan det då kanske bli så att ”Överste Hathi”, aka Stefan Löfven, måste ta dig i öronen!

SvD Näringsliv rapporterar att flera av de nya statsråden vägrar uppge vilka aktieinnehav de har och i skolfrågan påstod Löfven, i sin regeringsförklaring, att kommunerna ska få vetorätt i friskolefrågan, något som går stick i stäv med sossarnas överenskommelse med alliansen för bara något år sedan.

Förbifart Stockholm är tillfälligt lagd på is till en kostnad av ca 4 miljoner om dagen. Undrar om Magdalena är stolt?

Det börjar ”sådär” Stefan! Jag tror du får det mer än svårt! Och jag lovar att påtala allt som jag tycker att du, och dina ministrar, gör fel!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar