16 oktober 2014

Om ett sjukt styre med dålig prognos!

En elak, ja rasande, infektion har gjort att jag under några dagar stillatigande har tagit del av nyhetsflödet från en horisontell position, inlindad i duntäckets vårdande omsorg.

Med skräckblandad förtjusning har jag haft högtidsstunder trots all min ynklighet.

Magdalena Andersson (S), finansminister, feberyrar värre än jag själv om ”tomma skåp”. Finanspolitiska rådet dementerar att skåpen är tomma och därmed har vi en högsta ansvarig för rikets finanser som inte kan skilja på tomt och, i en Europajämförelse, väl så fyllt!

Karin Wanngård (S), tillträdande finansborgarråd i Stockholm, tycks drabbad av värre bakteriestammar än jag själv. MP och V är multiresistenta hjärnpåverkare tycks det eftersom Wanngårdskan glatt meddelar att hon vill lägga ned Bromma flygplats samtidigt som hennes parti meddelat att detta inte är aktuellt. Kanske Wanngård visar tendenser på Alzheimer då hon glömt vad partiet tycker? Kritiken mot Wanngård har inte varit nådig ens inom det egna partiet.

Regeringen meddelade häromdagen att medicin för barn under 18 år ska bli ”gratis.” Jag trodde att vi alla hade kommit överens om att det inte finns något som är ”gratis” men uppenbarligen har jag fel. Trots att skåpen är ”tomma” så drar regeringen raskt på sig spenderbyxorna och påbörjar samtidigt inskränkandet i den valfrihet som vi alla kunnat njuta av under en 8-årsperiod. Att tro på att ”gratis” är trovärdigt tyder på en förvirrande virusinfektion i regeringskansliet. En elak liten virus som inte låter sig fördrivas med mindre än ett extraval!

Åsa Romson (MP), miljöminister som målar med giftfärg, eldar med fulbränsle och flyger från Bromma (!) visar sig inte ha betalat den energiskatt som hon ivrar för att alla ska betala. Förtroendet torde vara nedkört i de miljöpartistiska näbbstövlarna! Här snackar vi nog ändå om någon slags narcissistisk problematik som den nedlagda psykvården kunnat ta hand om, hade den funnits!

Carin Jämtin (S), partisekreterare, dementerar bestämt att hon skulle ha konspirerat bort virrpannan Håkan Juholt från partiledarposten, något som påstås i Daniel Suhonens nya bok. Att starta ”dementimaskinen” är en politikers bästa gren. När det kommer från en person som själv, på fullaste allvar, föreslagit införande av butler i t-banan, så hackar ändå dementimaskinen betänkligt. Immunförsvaret tycks vara rejält nedsatt och bortom räddning!

Mitt eget usla hälsotillstånd skall, enligt doktorns prognos, nu snart bli betydligt bättre.

Diagnosställandet av de styrande i landet kommer att fortsätta. Deras prognos ser dock inte särskilt god ut! De som vid valurnorna i september såg till att vi nu börjat lida i den rödgröna röran kanske tillfrisknar snart och röstar annorlunda nästa gång det beger sig, troligen inom en inte alltför avlägsen framtid. Det vore i så fall en välgörande bot för Sverige!

Förresten; Var är Stefan Löfven? Är han sjukskriven?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar