30 oktober 2014

Om Venezuela och diktatoriska fasoner!

Ekots Latinamerikakorrespondent Lotten Collin rapporterar att Venezuelas president Nicolas Maduro kallat hem landets ambassadör i Spanien.

Anledningen är att den spanske premiärministern Mariano Rajoy har träffat hustrun till den venezuelanske oppositionspolitikern Leopold Lopez.

President Maduro, f d busschaffisen, sa vid ett tal inför anhängare: ”Rajoy, du måste respektera Venezuela!” och påpekar att han själv, minsann, inte klagat över Spaniens oförmåga att ta sig ur den ekonomiska krisen.

Detta sagt av presidenten i ett land med skenande inflation, med extremt hög brottslighet och under det som alltmer framstår som en socialistisk diktatur.

Oppositionsledaren Lopez sitter bakom lås och bom sedan mer än ett halvår, anklagad för att ha startat de oroligheter, läs regeringsprotester, som pågick i landet i våras.

Fängslandet av Lopez har kritiserats, inte bara av landets opposition som kallar Lopez för politisk fånge, utan även av FN.

Den spanske premiärministerns möte med Lopez hustru är helt riktigt. Fler av världens politiker borde stämma träff med, och stödja, representanter för den venezuelanska oppositionen och fler av världens politiker borde fördöma Nicolas Maduro och hans maktfullkomliga förtryckarregim! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar