31 augusti 2014

Saknar SMHI väderkunskap?

Dramatiska bilder från Skåne i allmänhet och Malmö i synnerhet fyller denna söndag media.
Regnet har stått som spön i backen och först när skadorna redan var skedda, i en helt förfärlig omfattning, så utfärdade SMHI en klass-1-varning.

Det är knappast första gången de anställda på det skattefinansierade, lydande under miljödepartementet, institutet undanlåter att göra det de, bl a, är tillsatta att göra, nämligen att förutse vädret!

I ekonyheterna under förmiddagen stammade någon från SMHI fram en förklaring om att ”åskoväder är svåra att förutse” särskilt när det gäller var de rent teoretiskt skulle kunna slå till och omfattningen på desamma.

Varför SMHI inte kan förvarna om att risken för ett möjligt oväder är tämligen hög är något som är fortsatt skrivet i stjärnorna! Det måste ju, för guds skull, vara bättre med en varning för mycket än flera för lite!

SMHI:s beteende är, ta mig fan, provocerande! Snudd på kriminellt!  

2 kommentarer:

  1. Man varnade stora regnmängder innan.. Sen berättar ju inte molnen hur mycket vatten dom tänkte släppa.... Om du är så jävla bra på väder så varför startar du inte en egen vädertjänst....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Därför att jag inte är utbildad meteorolog och därmed inte borde kunna förutse om en hel stad riskerar att översvämmas. Hade jag förvarnats om att detta skulle kunna ske så kanske jag hade låtit bli att åka lokalbuss, som jag senare skulle vara tvungen att simma ifrån. Eller så hade jag plockat upp viktiga handlingar från källaren som riskerade att översvämmas.

      Radera