22 augusti 2014

Så kan det gå med ett vänsterstyre!

Från Venezuela kommer det alltmer frekventa uppdateringar om hur styret, under president Nicolas Maduro, för sitt land allt närmare ruinens brant. Frågan är när folket slutligen får nog och inser att de är förtjänta av något mycket bättre?

För någon vecka sedan kommenderades 17 000 soldater ut längs med gränsen mot Colombia som stängdes nattetid. Anledningen är den stora brist på basvaror som råder i Venezuela.

I ett försök att rädda sitt ansikte har Maduro starkt subventionerat priserna på de få varor som finns kvar att handla och detta har fått smugglingen över gränsen att öka explosionsartat eftersom varorna kan säljas till mycket högre priser till colombianer.

Nu rapporterar BBC att Maduro beslutat sig för ett nytt grepp för att få stopp på smugglingen. 

Presidenten meddelar att fingeravtrycksläsare ska installeras i kassorna hos de butiker som säljer basvaror. På så sätt tror den f d busschaffisen att smugglingen ska kunna stoppas.

Här handlar det således inte om att försöka komma tillrätta med en ekonomi i kaos, här handlar det om att komma tillrätta med de som inte faller presidenten på de socialistiska läpparna.

Butikshyllorna gapar tomma och när de inte gör det så ska kundernas fingeravtryck läsas av och det ska rädda den märkliga socialistiska ”revolution” som inleddes av Hugo Chávez för 15 år sedan.

Se där hur det kan gå med ett oansvarigt vänsterstyre vid makten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar