10 augusti 2014

Om två sommartal, "vi" och diametrala skillnader!

Två partiledare har hållit sommartal i dag och de är väsensskilda! Skam vore det annars!

Sossarnas Löfven meddelade att om han får bestämma så blir det obligatoriska gymnasiestudier för alla från 2018. En miljard går kalaset på inledningsvis och anledningen sägs vara den höga ungdomsarbetslösheten.

Skoltrötta ska erbjudas en aldrig sinande källa av alternativ för att få sin gymnasiekompetens. Miljarden låter därmed som i minsta laget.

Allt för att Löfven tänker sig att kunna presentera lägre arbetslöshetssiffror och påstå att allt är hans och hans sossars förtjänst.

Med lärlingsprogrammet som han lade fram häromdagen kommer horder av arbetslösa att försvinna in i den socialdemokratiska paradgrenen att dölja sanningen. Även om samma, eller högre, antal som de som nu är arbetslösa kommer de inte att synas i den mörklagda socialdemokratiska statistiken över vem som har ett jobb och vem som inte har det.

Att tvinga på en skoltrött ungdom ytterligare två eller tre år bakom en skolbänk leder knappast till högre anställningsbarhet utan möjligen till högre antal vårdbehövande inom psykiatrin!

Jag förstår Löfven när han säger att allt fler företag kräver gymnasiestudier innan de kan tänka sig att anställa någon. Även om det rör sig om ett arbete som en hur outbildad som helst kan utföra med introduktion.

På min arbetsplats har upphandlingen av städtjänster under flera år säkrats av Samhall. I dag har vi världens absolut bäste städare, knappt läskunnig, svår att förstå men städar som en gud! Och verkar nöjd med tillvaron och glad över att ha ett arbete att gå till!

Om Löfven i dag i stället hade sagt att vi ska ifrågasätta varför så många arbetsgivare kräver kompetens vid rekryteringen, en kompetens som sedan aldrig får komma till användning, så hade jag förstått honom!

Löfven fortsätter envetet att säga ”vi” när han försöker förklara ett framtida scenario med honom själv som statsminister. Precis som vår nuvarande dito gjorde i samband med ett tal inför MUF häromdagen så undrar jag; Vilka (ända in i glödheta) är ”vi”?

Väljarkåren måste få tydliga besked före valdagen!

Löfven meddelade i dag att han vill att CSN ska få låna ut pengar till unga som vill ta körkort. Det är ännu ett exempel på ett löfte som hans, troliga, samarbetspartners i MP aldrig kommer att godta. De vill ju i princip förbjuda biltrafik så då lär det ju inte behövas körkort!

Göran Hägglund (KD) är den andre partiledaren som har tagit till orda i dag. Han gjorde det utanför det för mig ofattbara, publikmagnet för folk som väljer att campa på parkeringen, lågprisvaruhuset i Ullared.

Hägglund trycker på för att landstingen ska skrotas och pekar på stora regionala skillnader när det gäller, särskilt avancerad, sjukvård i landet. Hägglund ger som exempel på ett lyckat förstatligande av vården Norge, där kortare vårdköer, förbättrad ekonomi och högre förtroende för vården har blivit resultatet.

Ja, landstingen har verkligen spelat ut sin roll. En så alldeles, alldeles, onödig ”nivå” som absolut hör ett gammalt sossestyre till!

Den som bor på fel sida av en länsgräns kan få kämpa sig ner i graven innan han/hon får den rätta vård som han/hon har rätt till! Dessutom kostar landstingen oerhörda summor med horder av tjänstemän som tagit som sin livsuppgift att driva landstingspolitikerna till håravfall!

Heja Göran! Jag gillar ditt utspel i dag!

Två så väsensskilda partiledare. Två så diametralt olika åsikter.

Valet kommer att bli en rysare och jag hoppas att de svenska väljarna tänker till en extra gång; Vill vi att staten ska bestämma mera över våra liv eller vill vi ha vår egen möjlighet att fortsatt välja på så många områden som det bara är möjligt?

För mig är valet lätt! Alliansen har min röst. Däremot är det fortsatt oklart vilket parti som får rösterna. Kanske blir det olika partifärg i de olika kuverten!

Hur som helst så vill jag inte ha en statsminister som säger ”vi” utan att ha någon som helst fog för sitt ”vi”!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar