5 augusti 2014

T-baneresor fortsatt ofräscha!

I Stockholms innerstad har det börjat dyka upp nya SL-bussar med luftkonditionering. Det är visserligen på tok för sent och i alldeles för dålig takt som utbytet av gamla vrak sker men bättre sent än aldrig.

Aldrig är svaret för den som undrar när det kommer luftkonditionering på t-banans gröna linje.

DN berättar i dag att Landstingets trafiknämnd beslutat att strunta i a/c när vagnarna nu ska rustas upp.
På den röda linjen är resenärerna mer lyckligt lottade. Grattis alla boende i Norsborg, Mörby, Fruängen m fl som i framtiden kommer att kunna andas även sommartid ombord på ”tuben.”

Miljöpartiet var enda parti som ville ge de resande på gröna linjen en behaglig resa även under högsommarvärme.

Hade Miljöpartiet varit ett enfrågeparti så hade de haft min garanterade röst i höstens val, i alla fall till landstinget. Nu är inte MP ett enfrågeparti utan ett flumparti med många otroligt skumma och ofinansierade förslag på sin agenda så jag väljer ett annat alternativ även om detta innebär att de svettindränkta kläderna efter en somrig t-banetur troligen kommer att förfölja mig livet ut!

Alla vi, hundratusentals, som dagligen transporterar oss med t-banan hade varit värda ett löfte om bättre luftmiljö.

Denna fråga borde sannerligen inte vara en politisk dito år 2014!

Med förfinad, och billigare, teknik hade det varit väl spenderade skattekronor för att ge oss kollektivresenärer ett mer behagligt intryck av flängandet runt staden, oavsett om det handlar om arbetsresor eller rena nöjes-trippar! Nu minns man mest svettiga armhålor och andras dåliga hygien samtidigt som man själv vantrivs oerhört av att inte kunna känna sig hyfsat fräsch!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar