24 augusti 2014

Pensionera Lindeborg/Chrunak - simmarna är värda bättre!

Att kolla på simtävlingar tycker jag är kul!

De går snabbt, är spännande och ofta förekommer finfina svenska framgångar! Så också under det sim-EM som just avslutas i Berlin. Herregud Sarah, vad duktig du är! Grattis! Det ska bli fantastiskt att få följa dig fram emot Rio om två år!

Däremot är det mer än hög tid att pensionera kommentatorn Staffan Lindeborg och hans sidekick Hans Chrunak!

Chrunak må vara simexpert men som sådan är han alltför negativ. Han är snabb på att tala om vilka fel stjärnorna i bassängen gör men otroligt dålig på att lyfta fram det positiva!

Nu spelar det inte så stor roll eftersom Lindeborg sällan lyssnar på vad Chrunak säger, om det inte handlar om sakfel då Staffan slår till. Gång på gång på gång!

Lindeborg är också fenomenal på att fokusera på helt fel personer i en tävling. Flera gånger under sim-EM har han meddelat att ”nu är NN på väg upp i fältet” samtidigt som nämnde NN i stort sett är på väg att drunkna på sin sjundeplats!

Det allra värsta är dock att Lindeborg, under sin (150-åriga?) tid som kommentator, fortfarande inte klarar av att uttala utländska namn. Utan att ha statistiskt understöd för mina teorier så skulle jag tippa att Lindeborg uttalar 95+ % av de utländska namnen på ett oacceptabelt uselt och felaktigt sätt. I multi-kulti-Sverige gömmer sig tusentals tv-tittare bakom skämskuddarna när Lindeborg talar!

I somras, under fotbolls-VM var det också ”skämskudde fram” när Lindeborg kommenterade och var generande usel på att uttala världsstjärnors namn på ett korrekt, och därmed respektfullt, sätt!

Lika illa har det varit under åtskilliga mästerskap i simning!

Stackars, stackars den ungerske storsimmaren Dániel Gyurta som nog är den som fått sitt namn allra värst misshandlat av Lindeborg genom åren! Strax före litauiska Ruta Meilutyte vars namn Lindeborg, som säger "Meljotyte", aldrig lyckats med.

Nej SVT, nu är det dags för en föryngring och en önskvärd förbättring. Behåll utmärkta Maria Wallberg vid poolkanten men släng in några fräscha, språkkunniga medarbetare i kommentatorsboxen som kan göra utmärkta tävlingar till de sportsliga höjdpunkter de borde vara!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar