15 augusti 2014

Om valkampanjer och stenkastning i glashus!

Moderaternas valaffischer har i raljanta ordalag kritiserats av statsvetare, vänsteranhängare, ja av kreti-å-pleti! När t o m vänsterstaben på DN Kultur (fast vem är egentligen förvånad? Journalisterna där är sedan decennier kvar i den vänstraste av sfärer och använder konstant sina spalter till vänsterpolitiska utspel!) inte kan låta bli att kritisera valkampanjen så kan var och en inse att det finns något i de moderata affischerna som oroar de som hoppas på ett solklart regeringsskifte om några veckor!

I dag berättar TT att Vänsterpartiet haft ute annonser på Blocket där de annonserar ut ett antal välfärdsverksamheter till försäljning.

Oj, vad tyst det är i kväll från de tidigare moderatkritikerna!

Visst verkar de sista veckorna före valet komma att bli amerikaniserade på ett aldrig tidigare sett vis. Alla tycks kritisera motståndarna men de flesta intresserar sig inte för att föra fram de egna budskapen. Det är oerhört tröttsamt!

Detta tyckt av en borgerlig väljare som jag som någonstans ändå fattat ”glimten i ögat” när det gäller moderaternas valkampanj men som samtidigt kan konstatera att Vänsterpartiet alltmer framstår som sprunget ur en sibirisk saltgruva!

Jag trivs med min privata vårdcentral som har toppenläkare och korta väntetider (En bekant till mig fick till svar när hon påstridigt önskade en läkartid vid en landstingsdriven vårdcentral i Sörmland att hon skulle ”ta livet av ett antal spädbarn” om hon verkligen ville ha en tid hos doktorn!).

Jag vill verkligen att bygget av Förbifart Stockholm och nya Slussen ska påbörjas bums. Även om jag kanske själv inte kommer att hinna uppleva det färdiga resultatet så tycker jag faktiskt att de som kommer efter oss som nu är medelålders bör få rätt till en trevligare miljö i landets huvudstad!

Jag tror på sänkta arbetsgivaravgifter för unga liksom en sänkt restaurangmoms. Att få in en fot på arbetsmarknaden i dag betyder oerhört mycket. Om det så innebär att under en tid få vända hamburgare på ett hak. I alla fall om alternativet är att hamna i kriminell verksamhet eller att vara dömd att bo hemma hos föräldrarna fram till 40-årskalaset!

Att vänsterpartisterna Jens Holm, Ann-Margarethe Liv och Gunilla Roxby på fredagseftermiddagen hånar moderaternas ”grävbild” genom att, med röda spadar, ta ett första spadtag för en ny t-banesträckning är såååå patetiskt! Såvitt jag vet har deras partiledare ännu inte presenterat en enda hållbar plan över finansieringen av allt som partiet vill genomföra! Jag ryser av obehag när jag tänker på att vi alla med Sjöstedts politik ska tvingas tillbaka till ett liv som tillhör dåtiden, Ett liv där staten bestämmer vad vi ska göra, vilken skola vi ska gå i, vilken vård vi (möjligtvis) ska erbjudas medan vi alla samtidigt tvingas gå i ”Allväderstöveln Jonas” (troligen tillverkad på Kuba eller i Nordkorea!). Brrrr!

Alliansen må vara tämligen usla på att föra fram sin egen politik men det är sannerligen bara ett ”piss i Mississippi” jämfört med motståndarlaget som fortsätter att framstå som det stora kaos som, bevare oss väl, riskerar att möta oss om några veckor och som troligen, snabbare än någon kan ana, lär leda till nyval!

Må de svenska väljarna ta det lilla förnuft de eventuellt har kvar tillfånga!

4 kommentarer:

 1. Sorry, men du får läsa igenom Vänsterpartiets budget, den håller. Hade den inte gjort det så hade motståndarpartierna pulvriserat den för längesen.

  Den innehåller f ö ingen restaurangmoms som kostar 2-3 jobb hos t ex äldreomsorgen och den innehåller inga skattepengar som försvinner till skatteparadis och den innebär definitivt inget köp av Nuon...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Däremot innehåller den omfattande skattehöjningar där vi alla får se hundralapparna försvinna. Liksom valfriheten i mängder av sammanhang. Ett kvävande framtidsscenario där våra liv skulle styras ned på detaljnivå av en begränsad skara på Helgeandsholmen. Nej tack!

   Radera
  2. Inte alla, bara de med högst inkomster... Det drabbar ingen fattig.

   Valfriheten består inte i privatiseringar, den består i att man har flera olika möjligheter att välja på VAD som utförs. Inte på vem som utför det. Vad som ska utföras för skattepengar är det även idag tjänstemän och politiker som väljer ut.

   Radera
  3. Kan konstatera att din och min världsbild är diametrala motsatser. Under en härlig långfrukost på lördagsförmiddagen har jag bl a tagit del av statsministerns debattinlägg i DN: http://www.dn.se/debatt/vi-lagger-fram-forslag-som-ska-ge-150000-nya-bostader/ och kan konstatera att jag delar varenda ord som han skriver!

   Radera