6 augusti 2014

Har det brunnit, Kungen?

Jag gillar Kungahuset i grund och botten!

I dag sotades dock denna grundinställning och ersattes av en grav betänksamhet!

Kungen dinglade plötsligt iväg från slott och hem och dök upp i skogsbrandsområdet i Västmanland och sa saker som ”Jag skulle vilja se mer på flygeriet”, ”Jag är väldigt skogsintresserad”, ”Jag besökte områdena vid stormen Gudrun också” och ”Jag känner med alla de drabbade”.

Därefter fick han en genomgång av läget av räddningsledningen.

Borde vi vara imponerade över monarkens medmänsklighet?

Nej, det borde vi sannerligen inte!

Vi borde i stället oroa oss över att personer ur räddningsledningen tvingades spendera ovärderlig tid tillsammans med vår Kung i stället för att fortsätta med det de är bäst på; Att leda räddningstjänstens personal i ett katastrofområde!

Kungen hade gärna fått besöka området om några veckor, då branden förhoppningsvis är släckt, men att ta tid och personal i anspråk för att meddela att han vill se mer av ”flygeriet” är ett skämt!

Lika illa är det med de politiker som vallfärdat, och vallfärdar, till skogsbranden!

Hem till era kamrar allihopa! Kungen kan skriftligen uttrycka sina medkänslor medan politikerna genast borde fundera över om det inte är dags att planera inför kommande katastrofer i stället för att, när dessa verkligen inträffar, stå med halvöppna munnar, vara förvånade och svamla ihop något om ”naturens nyckfullhet.”

Lämna allas våra hjältar, som arbetar dygnet runt med att försöka stävja rikets värsta brasa i modern tid, ifred! Låt dem göra sitt jobb! De har viktigare saker att göra än att guida besökare med misstänkt stort, och sjukligt, intresse av katastrofer!

1 kommentar:

  1. SÅ frustrerande! Politiker vallfärdar dit och tar upp resurser, nyheterna rapporterar bara fel och syndabockar istället för vital information till de drabbade (är röken farlig? Hur många plan är i tjänst? Exakt spridning m.m.). Där tycker jag att man kan snacka om ineffektiv krishantering. Har du drabbats av branden på något sätt? Jag har gjort en omröstning på plusett:http://www.plusett.nu/omrostning-4508/har-du-blivit-paverkad-av-branden-i-vastmanland

    SvaraRadera