17 augusti 2014

Om taxiåkerier från helvetet!

Det är tidig augustimorgon vid Frihamnsterminalen i Stockholm. Om någon timme ska färjorna från Riga och St Petersburg lägga till. En bit längre bort håller ett gigantiskt kryssningsfartyg på att baxa in sig i den trånga hamnbassängen.

Ni har redan varit på plats i ett par timmar med era fordon och vädrar morgonluft inför dagens kommande, samvetsbefriade, affärer.

De flesta stora taxiåkerierna i huvudstaden har ett maxpris på ca 325:- för en milslång resa på 10 minuter. Summan går att se i fordonens bakrutor. Ni som ivrigt köar i Frihamnen har priser på minst det dubbla, de allra flesta skyltar med summor långt över tusenlappen. Som s k ”friåkare” tar ni er rätten att blåsa naiva besökare.

När färjorna österifrån lagt till och passagerarna strömmar av, de flesta ivriga att hinna se så mycket som möjligt av vår vackra huvudstad, börjar kommersen.

”500 kronor till Centralen, om du inte bryr dig om kvitto kompis”, ropar någon av er chaufförer. Jag undrar var Skatteverkets personal befinner sig medan mängder av turister blir så grundligt lurade, nästintill ruinerade.

Ni ”friåkare” är en skam inte bara för Stockholm utan för hela Sverige.

Ni borde om inte förbjudas så i alla fall snarast regleras tillbaka till de mörka ockerhålor ni kommer ifrån!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar