27 september 2013

Om Serbien, bögskräck och ett sumpat EU-medlemskap!

Under hösten 2010 hade jag nöjet att besöka Serbiens huvudstad Belgrad. Det var mycket intressant, skrämmande med ruiner efter Balkankriget men framförallt en överraskning att möta ett nyfiket folk med goda språkkunskaper förutom att de var utrustade med en stor portion vänlighet och gästfrihet!

I dag är landet, ännu en gång, på väg in i ett stort, dystert och isande kallt mörker!

Till SR P3 Nyheter sade i går Vladan Glisic, ledare för den ultranationalistiska gruppen Dveri, att EU försöker tvinga på serberna den ”homosexuella ideologin” och att de som vill lära sina barn att homosexualitet är onormalt ”blir undantryckta.”

På fredagskvällen meddelar den svenska EU-ministern Birgitta Ohlsson att hon har fått besked om att lördagens Prideparad i Belgrad blivit inställd. Ett beslut som fattats av de serbiska säkerhetstjänsternas samordningskontor.

Serberna torde därmed ha gjort sig tämligen omöjliga i ett EU-sammanhang.

Vad Glisic, och ”de serbiska säkerhetstjänsternas samordningskontor”, inte har begripit är att Pridedeltagarna inte alls vill pådyvla någon annan, som inte är intresserad, sin egen livsstil. Det enda det handlar om är varje människas rätt att få vara förälskad i någon. Även om denne/denna råkar vara av samma kön.

Det finns all anledning för EU att hålla Serbien långt borta från ett eventuellt medlemskap under många år framöver!

Och det finns all anledning för alla toleranta stater att öka påtryckningarna mot länder i världen som vill förvägra människor rätten att vara kära!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar