2 september 2013

Om presidentbesök, infarkter, koder och antal!

Presidenten är på ingång och snart har Örnen landat!

Media försöker hitta nya, mer eller mindre bisarra, vinklingar ju närmare besöket kommer. Vänsterfolk och stora skaror webbkommentatorer har negativa synpunkter och det hotas med protestaktioner.

I media hotas det med trafikinfarkt och kärnvapenkoder!

Trafikinfarkten hade vi kunnat slippa en hel del av om ett antal tidigare vänsterstyren redan för mycket länge sedan hade förstått att det är angeläget med förbifarter och ringleder! Även när vi inte har presidentbesök!

När det gäller de upprörande koderna så är ju faktiskt USA:s President även Överbefälhavare så konstigt vore det om han som ledare för en kärnvapenmakt inte skulle ha koderna för avfyrning med sig.

Vad som förvånar är att våra morgondrakar väljer att köra kärnvapenkoderna på framskjuten plats på sina webbsidor.

Ibland saknar jag det gamla TT, Tidningarnas Telgrambyrå. En gång i tiden hade TT som princip att endast ”rapportera” nyheter i stället för att, som all media idag gör, lägga in ”värderingar”. Att, på den tiden lyssna på TT (ja, ni som är yngre vet inte att TT hade flera nyhetssändningar om dagen i SR) gjorde att vi som lyssnade själva fick analysera det som rapporterades. Nu matas vi med mer eller mindre dumheter och förväntas trallande lalla med i allt vi, färdiganalyserat, får höra.

Jag tycker att vi ska vara glada för att Obama väljer att besöka den lilla nordliga utpost som heter Sverige, landet som många svenskar felaktigt förstorar upp till världsledande på områden där omvärlden fullständigt struntar i vad vi tycker!

Jag själv inser att det blir med extrema svårigheter som vi Stockholmare kommer att kunna ta oss fram under ett par dagar. Men det borde vi sannerligen kunna stå ut med när vi får storfrämmande!

(Förresten; Varför media och t ex Wikipedia envisas med att kalla Obama för USA:s 44:e president fattar jag inte! I min, och en hel del andras, värld är han den 43: dje! Grover Cleveland var president i två separerata perioder under slutet av 1800-talet. Att han därmed också skulle räknas som 2, när ingen annan omvald räknas som 2, är en liten svårförstålig slamkrypare!)

Welcome to Sweden Mr President! In Sweden we have something called the law of Jante! This law tells us to never believe that we are something that we are not! Some people and, most of all, many journalists, think that we swedes are something that we probably never will be! Ignore them Mr President and enjoy your stay in our beautiful capital!

2 kommentarer:

  1. Att det blir ett så enormt säerhetspådrag är förståeligt men närmast fånigt. Undrar hur många svenskars vardag som blir ogenomförbar och hur mångas löner som blir lidande av att allt stängs ner. Tycker du att Obamas besök är någonting bra? Jag har gjort en omröstning på plusett: http://www.plusett.nu/omrostning-3478/tycker-du-att-det-ar-bra-att-obama-besoker-sverige

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker, so far, att besöket är en riktig hit, dels för regeringen men framförallt för landet! Så mycket uppmärksamhet som riktas mot lilla Sverige i dag kommer vi nog aldrig att få! Och säkerhetstänket är absolut helt rätt! Vi har att skydda en världsledare!

      Radera