3 december 2011

Oppositionen borde ta striden med SD!

Expressen återpublicerar i dag, ett i Sydsvenskan tidigare publicerat, reportage från en byggbarack i Arlöv. Sydsvenskans reportage hittar du här!

Det handlar, i grunden, om att många tidigare sosseväljare nu stödjer SD.

Jag tror att landets opposition begår ett kardinalfel när de försöker övertyga oss om att SDs väljare värvas hos alliansen!

Vid löpande band på stora industrier i invandrartäta kommuner, i byggbaracker, på traditionellt sossetäta arbetsplatser och i låglöneyrken frodas i dag, hävdar jag, åsikter som knappast kan fylla vår opposition med stolthet.

Juholt & Co gör därför fortsatt fel som vägrar att stå på samma sida som Åkesson i tv-studion.

De borde tvärtom nappa på erbjudanden om att gå i klinch med SD tätt intill sig eftersom många väljare troligen hämtas från samma grupper i samhället.

Att påstå att SD och det tröttsamma ”högerspöket” är samma sak stämmer helt enkelt inte längre!

I dag påstod Juholt att hans parti "är världsbäst på självgranskning"! Det är ännu en groda från sossarnas partiledare!

3 kommentarer:

 1. SD är ett borgerligt parti:

  http://www.vansterekonomerna.se/artiklar/ar-sd-vanster-2

  http://www.makthavare.se/2010/09/15/sverigedemokraternas-riksdagskandidater-favoriserar-alliansen/

  De beskriver sig själva som konservativa nationalister, vilket är en klassisk borgerlig politisk hållning.

  Vid valet vann SD väljare från samtliga partier, men de vann dubbelt så många väljare från Moderaterna som de vann från Socialdemokraterna. Och då gick ändå Moderaterna framåt medan Socialdemokraterna backade. Att SD har ännu mindre att hämta från Vänsterpartiet borde vara självklart, och förmodligen går de inte så bra ihop med Miljöpartiet heller, medan de däremot förmodligen kan vinna en och annan kristdemokrat eller centerpartist (och sedan folkpartiet slog in på sin batongliberala linje finns det nog ett visst överlapp där också).

  Jag förstår inte varför det är så förbannat svårt för er högermänniskor att erkänna att Sverigedemokraterna står på er sida av staketet. Det är som om vänstermänniskor skulle försöka hävda att kommunisterna nog egentligen var mer höger än vänster, bara för att man inte råkar gilla den kommunistiska ideologin.

  SvaraRadera
 2. Visst, SD är ett parti långt ut på högerkanten. Det förtar dock inte det faktum att väljarna hämtas i traditionella vänstermiljöer!

  SvaraRadera
 3. Höger eller vänster spelar ingen roll i det långa loppet. OM våra folkvalda fortsätter att vara så dumma att dom vägrar att erkänna att SD vann % i ett demokratiskt val och dom är folkvalda med alla rättigheter som då tillkommer. Kommer alltid folk att förakta personer som uttalar sig som Juholt. Respektera folket (även om du tycker att dom är idioter) och ta striden på ett demokratiskt sätt. Annars har vi 20 partier om 10 år som liknar det här. Att inte våga stå på samma sida av pulpen visar att han inte får styra Sverige. Och vi i Sverige behöver ett starkt höger block och ett bra vänsterblock som våga stå för en politik.
  Att vi idag vinner nästa val på walkover med Juholt i spetsen gynnar verkligen inte Sverige i längden. Jag skäms över att vara demokrat när jag ser Vesterberg eller Juholts sandlådor.

  SvaraRadera