10 december 2011

Extremister, Aftonbladet och svenskar i allmänhet!

När jag skriver dessa rader har det varit tumultartat i Gamla Stan under några timmar! Var detta slutar, på vilket sätt, och vem som är skyldig till vad, står fortsatt skrivet i stjärnorna.

Jag reagerar starkt på Aftonbladets Anders Lindberg som i dag skriver en ledare under rubriken ”Inga nazister på våra gator”.

Under eftermiddagen har jag följt Radio Stockholms direktrapportering kring tumultet runt Mynttorget.

Så här långt (återigen; ännu vet jag inte slutresultatet!) så har vänsterdemonstranter medelst bengaliska eldar, knallskott och på diverse andra sätt gjort sitt bästa för att störa den tillståndsgivna demonstrationen av, det som Aftonbladet kallar nazister, de högerextrema. Visserligen har detta besvarats med kastade facklor men ändå…

Oavsett politisk ståndpunkt, jag delar inte åsikt med någon av ytterligheterna, så blir jag förbannad.

De s k antirasisterna har ägnat eftermiddagen åt att vara de mest extrema. Antirasistiska grupperingar har haft tillstånd till, och genomfört, demonstrationer i huvudstaden. Såvitt jag vet utan motståndares störande.

De ”svenskälskande” borde ha fått genomföra sin demonstration på samma sätt som de s k antirasisterna fick genomföra sina! Eller så borde ingen gruppering fått demonstrationstillstånd.

I mina ögon är antirasisterna i kväll de mest odemokratiska!

Att rapporter gör gällande att många demonstranter, på båda sidor, inte talat svenska gör det hela en smula värre!

Om det är så att ”importerade” demonstranter styr svenska extremister på båda sidor så har vi ett rejält demokratiproblem. Eller?
Det är hög tid att visa att vi är en majoritet i riket som inte tycker att det är ok. Och att Aftonbladet är osedvanligt inskränkta i sin insnöade stil på ledarsidan! (Som om engelsktalande vänsteraktivister som kastar bengaliska eldar skulle vara mer okej???)

13 kommentarer:

  1. Bra skrivet! Aftonbladet är det som är odemokratisk. Bojkotta den!

    SvaraRadera
  2. Aftonbladet är Sveriges sämsta tidning.

    SvaraRadera
  3. Man kan ju också tycka att det är NAZISMEN och NAZISTERNA i sig är odemokratiska och inte propagerar för någon typ av demokrati. Delarrangören SvP, för den nazistiska cirkusen hette t. ex för ca ett år sedan NATIONALSOCIALISTISK FRONT.. Sluta gnälla om att motdemonstrationer är odemokratiska så kräver vi inget tack för att vi håller nasseslöddret i schack.

    SvaraRadera
  4. Hejsan du senaste "anonym"(varför är jag inte förvånad över "anonym"?). Nä, du och de dina får inget tack! Odemokratiska krafter, oberoende på vilken sida, förtjänar inget, allra minst ett tack!

    SvaraRadera
  5. Definiera på vilket sätt antirasisterna är odemokratiska? Gärna sakligt och utan antyda att det skulle vara kommunister och att Sovjet, Kuba eller Kina inte var demokratier för du vet inget alls om de som kallar sig antirasister, som lika gärna kan vara liberaler som socialister.

    SvaraRadera
  6. I kväll har antirasisterna varit djupt odemokratiska därför att de själva fått demonstrera för sina åsikter men inte accepterar att människor med andra åsikter gör det utan att de "förtjänat" att bombarderas med knallskott, bengaliska eldar och gud-vet-vad!

    SvaraRadera
  7. Det är väl motdemonstranternas demokratiska rätt att motdemonstrera?

    SvaraRadera
  8. Till senaste "anonym" (många anonyma blir det...): Japp! Men om man ska motdemonstrera, varför måste man använda metoder som inte demonstranterna använde????

    SvaraRadera
  9. Polisen gör rätt som tillåter samtliga demonstrationer som begär tillstånd. Däremot gör de fel när de tillåter motdemonstrationer på samma tid och plats som den första demonstrationen. Syftet med dessa är inget annat än att störa eller stoppa demonstrationen man är emot.

    Det är en mänsklig rättighet att demonstrera men INTE att stoppa andras demonstrationer. Polisen bör plocka in, registrera och lagföra samtliga våldsverkare, visselpipsblåsare och andra som stör demonstrationer helt oberoende av deras ideologiska hemvist.

    SvaraRadera
  10. De vänsterextrema är inte demokratiska, har aldrig varit och kommer aldrig att bli. Deras handlingar talar sitt språk på den punkten, och vad de säger är helt irrelevant.

    Jag läser endast Aftonbladet på nätet, och alltid på så sätt att de inte får några reklamintäkter.

    /Non serviam!

    SvaraRadera
  11. Sen när blev det en demokratisk rättighet att försöka tysta någons åsikter. Tror du att du har demokratisk rätt att trycka fram en "huligantuta" i ansiktet på någon bara för att du har en annan åsikt och inte håller med om vad som sägs. Eller tror du att demokrati endast är för dig och dina åsikter. Polisen borde gripa dom som medvetet försöker störa eller tysta en demonstration som har tillstånd. Oavsett om det är med tutor skrik eller på annat sätt. För dom är det verkliga hotet mot demokratin.

    SvaraRadera
  12. @ senaste anonym som börjar sitt inägg med: Sen när blev det en...:
    Nu är jag inte riktigt med i matchen? Var kommentaren riktad mot mig så fattar jag absolut ingenting. Jag tycker ju som du!!!

    SvaraRadera
  13. Det är väl motdemonstranternas demokratiska rätt att motdemonstrera?
    10 december 2011 21:49 Det var den kommentaren jag bemötte. Sorry borde ha skrivit det.

    SvaraRadera