9 december 2011

Blir V det nya vänsterpartiet?

Daniel Swedin på Aftonbladet tillhör sannerligen inte den skara människor som jag brukar lyssna till eller för den delen respektera. Oftast tycker han saker som får ett medelålders borgarhjärta att gapflabba!

I dag skriver han dock en ledare som är värd att fundera över!

Det handlar om att Vänsterpartiets valberedning i morgon skall presentera sitt förslag till ny partiledare. Det lutar mot att rekommendationen till stämman blir Jonas Sjöstedt.

Som Daniel dock helt riktigt konstaterar: ”är det något man kan vara säker på med V är det att man inte kan vara säker på någonting”.

Swedin tror att Sjöstedt, om han blir vald, kommer att bli ett reellt hot mot Juholt. Vänsterpartiet ska liksom bli det nya vänsterpartiet!

Kan inte låta bli att tycka att det skulle bli lite småkul med Sjöstedt som oppositionens företrädare nummer ett. Det skulle åtminstone leda till en rejäl uppryckning i den politiska debatten!

Att sedan Sjöstedt, och de andra kandidaterna till partiledarposten, har besynnerliga åsikter som kommer att trigga i gång det bästa hos alliansen blir liksom en bonus.

Ingen av partiledarkandidaterna i V vill fortsatt t ex inte ta avstånd från regimen på Kuba. Detta p g a det stora antal Castro-kramare som är medlemmar i partiet!

2 kommentarer:

  1. Som vänsterpartist så kan jag vara överens med dig om att det förmodligen skulle bli en nivåhöjning på den politiska debatten om Jonas blev vald. Så jag hoppas på det! När det gäller den besynnerliga Kubadebatten så kan det ju vara läge att gå till källan här och läsa vad Jonas skriver på sin blogg: http://jonassjostedt.se/?p=4181

    Hoppas det reder ut det frågetecknet!

    SvaraRadera
  2. I dag, lördag, har valberedningen i V föreslagit Sjöstedt. 3 ledamöter var av annan åsikt så slaget kan knappast sägas vara avgjort ännu.
    @Staffan: Bra skrivet av Sjöstedt på hans blogg. Nu väntar vi bara på att han uttrycker samma sak muntligt. Såvitt jag vet har detta inte skett!

    SvaraRadera