8 december 2011

Drömmen om en saknad opposition

Det har varit mycket Juholt och mycket sossar i nyhetsflödet det senaste dygnet.

Partiledaren sa att han skulle bli bättre på att hålla upp garden men glömde det raskt och krävde mobiltelefoni till allal!

SCB presenterade sin väljarundersökning med katastrofsiffror för S. I huvudstaden har de nu mindre än hälften av väljarstödet jämfört med M.

Carin "butler-i-t-banan" Jämtin uttalade sig bekymrat om opinionsundersökningen.

Förvirringen inom S synes vara minst sagt panikartad.
Så mycket realistisk politik har partiet dock inte presterat under alltför många månader.

Som borgerlig väljare börjar jag faktiskt drömma om en fungerande opposition som utmanar och som skapar en spänstig och vital debatt.

Så länge "pizzabagaren från Oskarshamn" (sagt av Karl-Petter Thorwaldsson), envist biter sig fast vid partiledarposten lär vi fortsätta att, flabbande i landets fikarum, snacka om allt annat än sossarnas politik.

Detta medan regeringen fortsätter att vila på lagrarna!

Som Expressens ledare i dag helt riktigt konstaterar:
"Socialdemokraternas bekymmer skulle inte försvinna bara för att Juholt gör det. Men med en ny partiledare skulle det i alla fall finnas en chans. Ju senare S inser det desto bättre för Fredrik Reinfeldt."

1 kommentar:

  1. Rickard Carlsson8 december 2011 15:30

    Hej
    Precis så börjar min hjärna också fundera, som den borgerliga väljare jag är. Det finns inget motstånd. Finns inget motstånd så är det ganska naturligt att man sänker farten och slappnar av, det finns ju ändå ingen som hotar. Lite märkligt att det ska behöva vara så men helt klart är det precis så det har blivit på den politiska arenan i detta land. Trist.
    Jag saknar tydlighet om de borgerliga visionerna, i den mån de finns. Jag saknar samtalen om annat än ekonomi i balans, ordning och reda i statsfinanserna, etc. Arbete som en viktig faktor för att skapa välfärd förvisso, men var är samtalen om värderingar, hur samhälle ska se ut som vi vill leva i? Det skulle vara befriande att höra regeringsföreträdare, och framför allt moderater, prata om annat än hårda och mätbara variabler.

    SvaraRadera