16 december 2011

Benny och den kulturelitistiska kollapsen!


DN berättar att Benny Andersson vill att huvudstaden plockar ner bilden på honom ute på Arlanda. Bilden är en del av en reklamkampanj som hälsar besökare välkomna till vår vackra stad.

Benny säger sig inte ha lust att agera "reklampelare". Detta med anledning av att han inte delar, det demokratiskt fattade, beslutet om Slussens ombyggnad.

Han har delgett informationen i ett mail till ett antal s k kulturpersonligheter, som Kristina Lugn och Marie-Louise Ekman. Och de håller med Benny!

Benny uppträder som en trulig 4-åring! Nej, det var generaliserande elakt! Om 4-åringar!

Nu ser vi fram emot att Benny förbjuder spelandet av den egenkomponerade musiken i radiokanaler och att Mamma Mia-uppsättningarna jorden runt läggs ner! Kristina Lugns pjäser och dikter borde genast dras in och Marie-Louise Ekmans konst arkiveras av samma skäl!

Ingen av dem vill ju uppenbarligen vara "reklampelare" och det måste vi ju respektera.
Möjligen kan vi samtidigt ifrågasätta deras val av yrke…

När det gäller reklamkampanjen på Arlanda så är det hur som helst hög tid att det hittas på något nytt.
Förslag: Ett välkomnande till staden där demokratin står högt i tak, där 22-åriga ältanden tillåts komma till vägs ände och där vi bortser från kulturelitistiska utfall.

För min egen del gäller följande:
När jag framöver känner mig sugen på att lyssna till ABBA, BAO, Hep Stars eller någon musikal som t ex "Mamma Mia" kommer jag samtidigt att känna ett obetvingligt behov!

Av skämskudde!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar