20 januari 2011

Fria sprutbyten är att resignera!

Jag tillhör minoriteten, jag erkänner!
I Stockholms läns landsting är Moderaterna det enda parti som säger sig vara emot fria sprutbyten för narkomaner. En uppfattning som jag tillfullo delar!

Debatten har rasat i media och båda sidorna har försökt övertrumfa varandra med forskarrapporter av allehanda slag som sägs stödja den egna uppfattningen. Hittills har dock helt säkerställda forskarutlåtanden lyst med sin frånvaro.

Senast att kasta sig ut i debatten är gratistidningen Citys reporter Jenny Damberg som i dagens tidning, på ledarplats, lovprisar de fria sprutbytena! Kolumnen bär rubriken ”Knarkarna knarkar redan” och redan där förstår man att Jenny har givit upp förhoppningen om ett samhälle fritt från tunga droger.
Jenny resonerar vidare genom att påstå att ingen människa väljer att börja med tunga droger bara för att sprutorna är fria. Hon menar att rena sprutor endast berör ”redan drabbade”.

Jag delar inte Jennys uppfattning!
Självklart är det bekymmersamt med spridning av dödliga sjukdomar bland missbrukare som delar kanyler. Men att uppmuntra drogintag, och den grova kriminalitet som omgärdar missbruket, genom att erbjuda rena ”verktyg” lär aldrig minska varken missbruk eller brottslighet! Enligt vissa forskarrapporter ej heller smittspridning!

Varje tung drogmissbrukare som väljer att söka hjälp i stället för att fortsätta med skitiga kanyler är däremot en framgång!

Endast brottsbekämpande insatser och utökade resurser i missbrukarvården är vägen att gå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar