28 januari 2011

Är det rasism eller hädelse att inte "knacka bög"?

David Kato har mördats!
Han var en känd aktivist för homosexuellas rättigheter, något de styrande i hans hemland Uganda inte kunde tolerera.
En tidning i Uganda publicerade för en tid sedan foton, namn och adresser över kända homosexuella och uppmanade till att dessa borde hängas. I dag säger tidningens chefredaktör Giles Muhame i en, som han tror, förmildrande kommentar: ”Vi sa att de borde hängas, inte stenas eller attackeras”.
Uganda placerar sig nu på en vanhedrande topplats på listan över länder där mörkret fortsatt råder en bra bit in på 2000-talet!
I Uganda riskerar befolkningen livstids fängelse, och i vissa fall dödstraff, om de råkar bli förälskade i någon av samma kön.
Under några få sekunder strömmar svårt rasistiska åsikter genom min hjärna även om mitt samvete skriker NEJ!
Liknande lagar, som de i Uganda, finns i många andra länder, varav ett flertal i Afrika. Det handlar inte enbart om att en nation styrs av sharialagar. Det finns kristna länder och länder med andra religioner där ”fel” sorts kärlek bestraffas hårt och intelligensbefriat!
Inkvisitionen lever fortsatt och att det är tillåtet att i religionens namn, eller i regeringsmaktens och dårskapens namn, döda någon för dennes ”felaktiga” känslor är ingen illusion utan bister verklighet på alltför många platser på vår jord.
Det är ingenting annat än fasansfullt!
Det fanns en tid då obegåvade grupperingar i Sverige hade som helgnöje att ”knacka bög”! Lyckligtvis är dessa grupperingar på utdöende men öppenheten och upplysningen måste hållas vid liv för att förhindra mörkerkrafterna från att få ny energi.
Att någon mördas, eller riskerar dödsstraff, för att han eller hon vill kunna visa sin kärlek till en annan människa framkallar vidrigt mörka känslor som är svåra att sätta ord på.
Marken gungar under fötterna när jag försöker sortera mina tankar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar