27 december 2011

Vapenshopping och resursslöseri

Kvällstidningarna publicerar mycket som knappast kan betecknas som journalistiskt hedervärt.

Expressen lyckades dock på ett bra sätt visa hur enkelt det är att köpa ett vapen om man så skulle önska. I fjol skedde köpet i Malmö och vapnet lämnades bums in till polisen. Händelseförloppet beskrevs sedan i en artikel i tidningen.

För tilltaget att svartshoppa pistol åtalas nu Expressens chefredaktör, journalisten som shoppade samt nyhetschefen som godkände köpet.

Kammaråklagare Jörgen Larsson finner att ”åtal är motiverat från allmän synpunkt”.

Själv tycker jag att åklagaren slösar med våra skattepengar och att han i stället borde glädjas över att det är ett vapen mindre i omlopp på våra gator.

Justitieminister Beatrice Ask meddelade nyligen att det kommer att bli en ny vapenamnesti då vem som helst kan lämna in vapen till myndigheterna utan att frågor ställs. Det är utmärkt att denna möjlighet ges.

Till dess är det bra att journalister, som Expressens i det aktuella fallet, påvisar brister i samhället som bl a innebär att det är möjligt att shoppa vapen ungefär som vi shoppar lördagsgodis!

1 kommentar:

  1. Jämför fallet med läkaren på Astrid Lindgren sjukhuset . Det finns tydligen åklagare som har för lite vettigt att göra som i stället ägnar sig att slösa med statliga medel. Dra ner på anslagen till åklagarna. Se till att åklagarna själva får betala en del av bortslösade medel i form av löneavdrag.

    SvaraRadera