25 juli 2017

Ygeman, Hultqvist och Johansson borde få respass!

Jag har – helt förundrad och tillsammans med de flesta svenskar – följt den accelererande och upprullande IT-skandalen där – säkerligen ännu inte fullt ut kända – hemliga uppgifter hamnat i händer på sådana vars händer inte ska ges möjlighet att befatta sig med informationen.

Statsråden står i rad och skyller antingen på andra eller påstår att de gjort vad som åligger dem!

Att Anders Ygeman (S), inrikesminister, i dag påstår att uppgifterna inte är av sådan art att det kan avhandlas över en fika och att han själv säger sig ha agerat så som ”kan begäras av mig” är helt världsfrånvänt!

Anna Johansson (S), infrastrukturminister, skyllde i går på sin statssekreterare.

Peter Hultqvist (S), försvarsminister, yrar om varför han inte informerade vidare.

Deras chef, statsminister Stefan Löfven (S), tycks vara den som har suttit på sämst information av alla.

Varför varken Ygeman, Johansson eller Hultqvist meddelade sin boss när de själva fick informationen är mer än ytterst oklart.

På vilken arbetsplats i landet är det okej om en anställd struntar i att delge för företaget viktig information vidare till företagsledningen?

Den ytterst ansvarige tycks vara den minst informerade när det gäller IT-ståhejet!

Det borde inte bara handla om undanhållande av fakta och kanske skyddande av brottsling utan om ett regelrätt försök till myteri!

Med hysch-hysch-förhållandena som tycks råda i regeringskansliet, mellan statsråd och statsråd, mellan statsråd och statsministern och mellan statsråd och statssekreterare så kommer det inte att förvåna mig ett enda dugg om den ena nya skandalen efter den andra kommer att murvlas upp av media innan det är valdag igen!

Arbetsmiljöverket borde se över arbetsmiljön inom Sveriges högsta ledning!

Stefan Löfven borde långt innan dess ge de illojala statsråden respass!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar