8 juli 2017

Diktator Maduro och oppositionsledaren som "släppts"

Situationen i Venezuela blir mer kaotisk för varje dag som går.

När t.o.m. den katolska kyrkan i landet konstaterar att president Nicolás Maduro ”styr landet mot militärdiktatur” är det bara en bekräftelse på det som vi är många som redan konstaterat.

Därför kommer dagens besked om att oppositionsledaren Leopoldo Lópezsläppts ur fängelse” vid ett första påseende som en överraskning.

Vid närmare genomläsning finner vi att López flyttats från fängelse till husarrest men mer än så berättar inte TT-AFP för svenska nyhetskonsumenter när jag skriver dessa rader.

I spanskspråkig media får vi veta mer!


Venezuelas Högsta Domstol har beviljat López husarrest i stället för fortsatt vistelse i fängelse ”av hälsoskäl.”

Det hela är alltså inte helt lättolkat.

I den värsta av världar är López så svårt sjuk att han inte förväntas klara livhanken. I en något bättre, men väldigt långt ifrån bra, av världar är husarresten, och förklaringen till den, bara ännu ett misslyckat försök av Maduro att lugna ned det rasande venezuelanska folket.

Oavsett vilket så lär venezuelanerna få fortsätta att lida en tid till. Den marxistisk-kommunistiska diktatorn lär fortsätta att klamra sig fast vid makten och våldsamheterna lär fortsätta tills någon, äntligen, får bort honom från presidentposten! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar