4 juli 2017

Putin och Jinping förlänger Nordkoreas lidande!

Nordkorea fortsätter med sina provocerande uppskjutningar av testrobotar, framställer högst troligt kärnvapen och skickar sina medborgare till ohyggliga fångläger.

Läser, på DN.se, att Kinas president Xi Jinping och Rysslands president Vladimir Putin i dag kommit överens om hur krisen ska lösas.

De ska uppmana Kim och hans pojkar att frysa sitt kärnvapenprogram och de kräver att USA och Sydkorea ska sluta att reta gallfeber på de styrande i Pyongyang.

Jinping och Putin framstår som skrämmande naiva, ja rent av totalt oförmögna att förstå!

Kanske något senare än många andra intresserade, men absolut långt före de flesta, läser jag just nu Jang Jin-sungs bok ”Käre ledare.”

Många är böckerna som skrivits av sådana som lyckats ta sig ut från det nordkoreanska helvetet men just denna bok är, i sin absoluta ohygglighet, nödvändig att läsa för de flesta som inte orkat bry sig tidigare om folket i världens absoluta mörkerstat nummer ett!

Jang Jin-sung var högt uppsatt, av ledaren älskad, medarbetare på departementet som har till uppgift att skriva dikter till landets ledare. Han hade också tillgång till västmedia och började fundera.

Han insåg, trots att han bodde i ett Pyongyang-kvarter med elektricitet flera timmar per dygn och hade mat på bordet, att hans hjärntvättande "älskade" ledare var ondare än ondast. Vid ett hastigt besök i sin barndoms hemstad mötte han barndomsvännen som var på väg att dö av svält och han fick också där se en hastig, obligatorisk för alla boende i staden, avrättning av en medmänniska som begått något påhittat brott.

I boken får vi följa Jangs flykt mot friheten och verklighetsbeskrivningen får mig att tänka att verkligheten ibland kan vara så mycket värre än någonsin den värsta fiktion!

Putin och Jinping borde läsa den! Kanske skulle de sedan inse allvaret och sluta att hopplöst ”uppmana” Nordkorea att uppföra sig bättre!

När det nordkoreanska folket blir befriat, för detta kommer att inträffa snart nog hoppas jag, så kommer världen i övrigt att få ta hand om ett totalindoktrinerat folk nära svältdöden. 

Utmaningen för omvärlden kommer att bli mer än stor men det måste gå!

Nordkoreas folk har lidit tillräckligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar