13 april 2013

Venezuela står i ett vägskäl!

Under söndagen är det presidentval i Venezuela.

Sedan Hugo Chávez dog den 5 mars, om det var då han dog eller långt tidigare vet bara ett fåtal, har hans ande svävat över den patetiskt smutsiga valkampanjen.

Chávez "arvinge", Nicolás Maduro, och oppositionsledaren, Henrique Capriles, har båda två varit tämligen dåliga på att föra fram någon slags politik de skulle vilja föra.

I stället har valkampanjen haft mer eller mindre bisarra inslag. Maduro påstod i veckan att han mött Chávez, i en liten fågels skepnad. En fågel som nu letat sig in i hans hjärna. Maduro anklagar Capriles för att vara bög, något som Maduro anser är det värsta en person kan vara.

Maduro har också sett till att han synts dagligen i den statskontrollerade tv-kanalen, samtidigt som han nyligen såg till att oppositionens tv-kanal släcktes då han inte lät dem få tillstånd att sända i det nya digitala distributionsnätet.

Maduro har stöd av den marxistiska stadsgerillan Tupamaros som säger: ”Det är döden eller nationen som gäller för oss”.

Tyvärr leder Maduro med några procentenheter i opinionsundersökningarna.

Själv hoppas jag att venezolanerna tar sitt förnuft till fånga i morgon och röstar bort den vänsterdiktatoriska regimen!

1 kommentar:

  1. Det är synd att radions korrespondent i sydamerika är så dålig på att återge någon form av vardaglig känsla från de olika länderna. Väldigt mycket namn rabblas upp hela tiden, men det ger en klart fragmentarisk och svårbegriplig bild.

    Om nu ekonomin är så usel som vissa påstår, så vore det ju intressant att få det lite mer belyst, och var bristerna ligger, enligt olika personer. Om nu valkampanjen har varit snudd på imbecill med drängmentalitet och homofobi så vore det ju också intressant att få det belagt lite mer utförligt, samt några analyser kring detta.

    Nej, allt verkar rapporteras i ett halvdunkel. Tråkigt nog.

    SvaraRadera