22 april 2013

Bäddat för Nato-medlemskap!

”Hej! Du har kommit till det svenska försvarets automatiska telefonsvarare. För information på något främmande språk, tryck hammare och skära! Vår beredskap är hyfsad helgfria vardagar under kontorstid med avbrott för sedvanlig representationslunch för Saudiarabiska köpmän och Bofors styrelse. Vi rekommenderar därför att eventuella invasionsförsök läggs under tider då vi, åtminstone i ett tappert men underbemannat försök, kan vapenskramla i skrämselsyfte. Särskilt olämpligt är det med provokativa rörelser i närheten av territorialgränsen under långhelger såsom påsk.”

Att vårt försvar är förfärande uselt står klart sedan danskt Nato-flyg varit tvungna att markera när ”ryssenjetbangade utanför Stockholms skärgård under långfredagen.

Från försvarsmaktens, och utrikesministerns, sida säger man att det inte alls är säkert att vårt försvar hade reagerat ens om personal funnits i tjänst.

Försvarsminister Enström påstår att det inte finns något ökat hot mot Sverige. Putin är den stabilaste av ledare hade hon kunnat lägga till utan att förvåna någon.

När t o m representanter för sossarna anser att det satsas för lite på försvaret så inser vem som helst att vi är riktigt illa ute om det skulle bli allvar!

Den gångna påsken var det inte häxor på kvastar som svepte fram över vårt land. Det var den lede fi som övade krig mot ett land i helgdvala!

Är det inte lika bra att vi hissar vit flagg redan nu? I preventivt syfte?

Eller ännu hellre; Fixa ett Natomedlemskap bums! Det är ju ändå vakna Nato-styrkor som försvarar oss medan vi själva bevisar för omvärlden att vi är inkapabla att ta hand om rikets säkerhet!

1 kommentar:

  1. Det har kommit bort lite att ryssarna även hade ett par andra övningar samtidigt. Fast i asien. Så de menar nog bara att, helt vänskapligt, vårlufta materialet lite. Allmänt sådär. Ingen speciell hotbild med andra ord.

    Alla kan sova vidare.

    Förresten så har ryssarna betydligt lägre inkomst skatt, vilket inte gör ett övertagande enbart negativt.

    SvaraRadera