16 april 2013

Boston - Inferno i underbar stad!

Tillhör du dem som aldrig varit i USA men som är lite sugen, men ändå tveksam, på att göra resan?

Tveka inte!

Är du en stadsmänniska och vill besöka en stad rekommenderar jag Boston för förstagångsresenären. Staden har allt; Finfina cykelvägar, breda trottoarer, vackra byggnader, utmärkt tunnelbana, kanonrestauranger, bra shopping, ja, you name it! Dessutom ligger stadens centrum bara en tunnel ifrån Logan, den internationella flygplatsen!

Tyvärr är staden även, sedan ett dygn, ett terrormål.

När jag skriver dessa rader är det ännu inte klarlagt vem eller vilka som ligger bakom det fasansfulla. Jag hoppas att det ”bara” var en ensam sjuk människa som, i sina allra sämsta stunder, tyckte att det var en god idé att iscensätta panik.

Ensamma ”psychos” kommer nog aldrig mänskligheten att få grepp om. Värre vore det om gårdagens dåd visar sig vara verket av en sofistikerad terrorgrupp.

Jag fortsätter hursomhelst att ha USA som ett av mina absoluta favoritländer när resor ska planeras och jag sänder i dag mina tankar till offren, och deras familjer, i Boston!

 

1 kommentar:

  1. Jaså minsann, du gillar boston. Själv kan jag inte skriva under på det. Jag upplever boston som en rätt neutral och färglös stad. Nästan direkt tråkig. Snudd på svensk. Det finns en liten park i centrum och runt den ligger gamla vackra byggnader förmodligen från 1800-talet. Nere vid hamnen har man byggt om magasinsbyggnader, tror jag, till någon typ av restaurang-café-shopping mål. En del krimskrams, en del mer gedigna varor. Men det har knappast någon genuin känsla, även om en del av det gamla byggerierna finns kvar, så är det rätt begränsat.

    Hela staden är annars genomperforerad överallt av moderna tråkiga kubkåkar i glas, betong och en del rött tegel. Kring universitetsområdena finns mer grönska, parker osv. Men det känns lite isolerat och knappast heller genuint i närheten av dess engelska motsvarigheter. Jag bedömer att staden är sönderinvesterad. Omdömeslöst ombyggd och närmast en nästan hänsynslös produkt av okänslig kommersialism.

    Det var t om folk som undrade vad jag gjorde där. Va, turist? Här? Varför då?

    Men jag håller med om cykelbanorna. Det var ett plus. Men min gissning är att de som har möjlighet bor lite utanför själva centrum. (Förmodligen utåt kustsamhällena skulle jag gissa).

    För säkerhets skull. Boston är alls ingen hemsk stad. På inget vis. Och tråkigare finns naturligtvis. Men någon längtan tillbaka dit, det har åtminstone inte jag.

    SvaraRadera