4 april 2013

Fler är dårar än bara Kim Jong-Un!

Kim Jong-Uns vapenskrammel tilltar i styrka, robotar flyttas och landets stora inkomstkälla, Kaesong, lock-outas.

Obehagligt! Och förfärligt trist för lille Kims befolkning som svälter till döds oavsett om de sitter i ett av landets beryktade fångläger eller ej.

TT intervjuar i dag Sveriges ambassadör i Pyongyang, Karl-Olof Andersson. Han ger väl ungefärligen den bild, av mörkerlandet, som jag tror att de flesta har.

Intressant nog berättar Andersson att det bor 5 svenskar i Nordkorea, varav tre arbetar på ambassaden. Vilka de två andra är, var de bor och varför de är där får vi inte veta. Det hade varit otroligt intressant!

I SvD får vi dessutom några uttalanden från Lottie Sundelöf, vd på resebyrån Världens resor. Hon är orolig! Det verkar dock inte som det handlar om situationen i Nordkorea som sådan utan mest om att nästa veckas inplanerade lilla ”chartertripp” till Pyongyang (och alla sevärdheter????) ska tvingas ställas in. En arrangerad resa som ett tiotal svenskar bokat in sig på!

Men???

Vilka är de, troligtvis morbida, människorna som bestämt sig för att en liten sväng till Nordkorea är det bästa sättet att tillbringa semestern på? Och varför i hela fridens namn arrangerar Sundelöfs företag resor dit?

Många är världens dårar. De finns överallt! Kim är inte ensam!

3 kommentarer:

 1. Klickade in på din blogg via DN med förhoppningen om att du visste vilka de två andra svenskarna kan tänkas vara?
  Skulle vara oerhört spännande att få reda på detta.

  / Pia

  SvaraRadera
 2. Jag funderar på hurdan mor han där Kim har , eller haft. Ingen som vet? Undrar om det kan vara så att det är morsan som piskar "lille Kim" till såna märkliga uttalanden och hot mot den lede fienden. Var det hans far som är den fiende som morsan projicerar till USA? Kanske Kims familj behöver lite familjeterapi... Jag är ingen psykolog.

  SvaraRadera
 3. Jag vet inte heller vad de två andra gör där, men skulle gissa på att de jobbar för Röda korset, Läkare utan gränser eller någon liknande organisation.

  SvaraRadera