22 maj 2012

Med vem vill (MP) regera?

SvD, och andra media som raskt hängde på, berättade i morse om hur Miljöpartiet nu, minsann, beslutat sig för att köra sitt eget race inför valet 2014.

Några allianser, what-so-ever, är inte aktuella. Partiet ska stå på egna ben, räknar med tvåsiffrigt valresultat och förväntar sig att kunna förhandla sig in i en regering.

Flera regionala MP-ordförande citeras av SvD när de hänvisar till att det rödgröna samarbetet, senast det begav sig, inte var någon hit.

Denna inställning kan, minst sagt, kallas kaxig.

Därför är det med viss förvåning vi senare under dagen får ta del av vad språkröret Gustav Fridolin har att säga när han utfrågas av riksdagsjournalisterna.

Fridolin meddelar att hans parti, minsann, inte ska ingå i en alliansregering efter nästa val.
"Vi kommer att gå till val på att få en ny regering och en ny politik", säger han bland annat och avfärdar därmed eventuella regeringsförhandlingar med något av de nuvarande allianspartierna.

Fridolins uttalande står knappast i linje med vad resten av hans parti tycker. Kanske blir den kommande pappaledigheten för språkröret en välbehövlig paus, både för Gustav och för övriga partimedlemmar, som får tid att fundera över vad de egentligen tycker i en så pass viktig fråga som den om olika regeringsalternativ.

Om nu detta scenario överhuvudtaget skulle bli aktuellt.

Att göra en "Juholtare" verkar vara epidemiskt smittsamt när nu ännu en partiledare visar sig tycka annorlunda än partiet han styr över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar