23 maj 2012

Belgien - Europas svartaste får!

Förutom att höra talas om Belgien i EU-sammanhang så omnämns landet mestadels i samband med tragedier där barn är inblandade.

I dag får vi veta att en 4-årig belgisk flicka, som saknats ett antal dagar, hittats styckad och djupfryst i sin (väna?) moders frysbox! Mamman är införpassad till säkert förvar och misstänks för mord!

Koninkrijk België eller Royaume de Belgique, beroende på om språket som väljs är flamländska eller franska är inget mindre än ett bedrövligt land. Europas svarta får om någon frågar mig!

Det blir inte direkt bättre av att landet som valspråk har: ”Eendracht maakt macht” eller ”L’union fait la force”. Fritt översatt ”Unionen ger styrka”.

Är det något belgare aldrig har kunnat, och aldrig kommer att kunna, så är det att enas. Landet är så svårt delat i två halvor, Flandern och Vallonien, där varje språkgrupp värnar om sitt, att det får anses vara utsiktslöst att de båda någonsin kommer att mötas.

Dessutom innehar kungadömet det inofficiella världsrekordet i att stå utan regering längst tid. Sedan 6 dec 2011 har landet dock en premiärminister. Han heter Elio Di Rupo och är fransktalande sosse. Jag säger bara: Lycka till Elio!

Inom kort ska jag ta en sväng till Bryssel. Med skräckblandad förtjusning!

Staden Bryssel är vacker! Stundtals oemotståndlig!

Men folket är, med risk för att jag bedöms som alltför raljerande, troligen världsdelens sämsta på hygien! De belgare som duschar, eller tvättar håret, mer än någon gång varje vecka är lätt räknade.

Försök prata franska med besättningen på det belgiska flygbolaget, med flamländsk besättning, och du är dömd att fortsätta din resa utan din efterlängtade dryck, macka eller vad du nu önskar.

Att landa på en belgisk flygplats och tro att det är en snabb process att komma in till city är att tro för mycket. Det är mer sannolikt att kiosken där du ombeds inhandla din transferbiljett helt resolut stänger för fikarast oavsett om du och 150 andra trötta resenärer står i kö.

Det är därför inte särskilt förvånande att Belgien synes ha en överrepresentation av degenererade barnamördare som pedofilen Marc Detroux som under 1990-talet mördade 4 flickor och dagens mamma med häxkonster i nedfrysning av eget barn.

Belgien skulle kunna framstå som ett fantastiskt semestermål men väljer fortsatt att inte reda ut alla de interna problem som så oerhört mycket skulle behöva redas ut!

3 kommentarer:

  1. Brilliant and on the very spot !!

    SvaraRadera
  2. Feminist - ja visst!23 maj 2012 kl. 21:48

    Kan även tillägga att det är ett land som fortfarande har gator nämnda efter den otroligt grymme kung Leopold II, trots den tyranni han utsatte befolkningen i Kongo för. Finns en staty av honom i Bryssel också. En skam utan like, anser jag.
    Efter Detroux har landet skakats av många vidriga pedofilbrott och barnamord.
    Det ryktas om att själve kungen är pedofil, men det tystas ner. I Belgien får man inte yppa något ont om kungahuset. Tror t.o.m. att det är straffbart.
    Var femte belgisk kvinna blir misshandlad av sin respektive. Barnmisshandel torde vara lika vanligt.
    Mr Di Rupo - den enda politiker som möjligtvis kommer att kunna bära oket mellan Vallonien och Flandern - har åtminstone tidigare varit väldigt intresserad av mycket unga män.
    Servicen är noll - inte bara i bussbiljettkassan!
    Vattnet vid kusten är det skitigaste i Europa efter Rumäniens Svarta havskust. Endast Bukarest är mer förorenat än Bryssel.
    Bienvenue en Belgique! Welkom in België

    SvaraRadera
  3. Man kan ju också raljera lite mot deras matvanor. När vi ändå är i gång. Förutom förkärleken till olika chokladsorter och liknande. Jag tänker inte minst på de "matställen" som man finner utefter de stora vägarna och även motorvägarna. Det som en svensk förmodligen skulle tro är korvmojar. De ser ut som sådana. När man närmar sig gourmet-anläggningen så noterar man snart en omisskänlig doft av "frituur". De serverar nämligen pommes frites. Och det enbart. Dvs de riktiga läckergommarna kan även få berget med frites överöst med majonäs. Ngn korv finnes icke osv. Man tycker nästan att vägarna borde leda rakt in på sjukhusen, med den hälsokosten.

    SvaraRadera