27 mars 2012

Öppet brev till Sveland!

Maria,

Jag vet verkligen inte vilka hållhakar du har på ansvariga för DN Kultur. De måste dock vara ett flertal och svåra att hantera på annat sätt än att erbjuda dig spaltmeterutrymme allt som oftast!
Hur det är möjligt att du, gång efter annan, ges tillfälle att marknadsföra dina åsikter, som aldrig någonsin bjuder på nya ingångsvinklar, är minst sagt svårförklarat.

Att du dessutom, som i dag, ges möjlighet att göra detta över ett och ett halvt uppslag samtidigt som tidningen meddelar att det handlar om en definitiv slutreplik där du, återigen, får sista ordet (åtminstone tror du det) är också svårbemästrat att förstå.

På en punkt ger jag dig fullständigt rätt! Människor som anonymt "hatar" är inte värda att ta hänsyn till. Oavsett om deras åsikter förs fram i bloggar, vid en bardisk eller i mejl.

I övrigt är jag ganska trött på att ta del av dina sura upprepningar!

I dagens drapa erkänner du att du gärna direktraderar mejl och att du är ointresserad att ta del av vad dina åsiktsmotståndare tycker. Varför förväntar du dig då att vi, som inte delar dina åsikter, ska bry oss om vad du tycker???

Du förvånas över att folk har tid att tycka annorlunda än vad du själv gör och du ställer dig frågan: "Har de inget jobb att gå till?"
Nej, det kanske de inte har. Oavsett vilket så angår det dig inte ett dugg!

Du kallar Pär Ströms bloggkommentar efter ert möte för "symptomatiskt" men är inte självkritisk nog till att fundera över hur du själv kommunicerar?

Du kallar en man som sökte upp dig under mötet på puben för en "papparättshaverist" utan att med ett ord förklara hur du kommit fram till denna bedömning? Att mannen berättar för dig att han är uppe i Europadomstolen med en vårdnadstvist får dig inte att, ens för en sekund, reflektera över om det möjligtvis kan finnas en promilles möjlighet till att han faktiskt har rätt i sak?
Att du sedan påstår att just denna man skulle ha skickat dig anonyma mejl och att han, på din fråga, vägrar uppge sitt namn tycker jag känns som en efterkonstruktion. Kan det vara så att det handlade om olika män du talade med under kvällen? Om inte, så har mannen ifråga någonstans mina sympatier trots allt…

Det hat som du hävdar förmörkar allas vår tillvaro kommer, enligt dig, ensidigt från högerextremister. Att du, som sägs vara en klok kvinna, överhuvudtaget kan häva ur dig sådana dumheter gör ju inte direkt att respekten för dig som debattör ökar! På yttersta vänsterkanten finns mörkerkrafter som är minst lika vidriga med sina idéer!

Du fortsätter, med oförminskad styrka, att i grova generaliserande ordalag, ge dig på män. Att det finns massor med kvinnor som inte delar dina åsikter kommenterar du sällan, om någonsin alls.

Att du ifjol, i samband med publicerandet av skilsmässoboken, berättade att du varit tvungen att skiljas trots att din man var jämställd bekräftar att ditt förhållande till män i grunden lämnar en hel del att önska!

Du frågar avslutningsvis alla som "sitter på någon form av makt" vart deras avståndstagande finns?
För din egen del är svaret solklart. Du har ditt, som det verkar livslånga, forum öppet för dig närhelst du vill upprepa dina mantran: DN Kultur!

Du vill inte lyssna på folk som tycker annorlunda än du! Och jag är urless på att läsa det du skrivit när jag bläddrar i morgontidningen över frukostmackan!

4 kommentarer:

 1. Bra skrivet! Håller med till 100 %.
  När jag läste att hon tycker att alla vita är rasister så brann det i huvvet på mig. Skulle inte själv kunna bemöta henne med saklig kritik efter det...

  SvaraRadera
 2. Snacka om att fullständigt missa poängen i hennes text och göra alla de logiska felslut hon väldigt sakligt anklagade anti-feminister för. Det är lite synd med internet att vem som helst kan publicera vad som helst...

  SvaraRadera
 3. Det sorgliga är att du har alldeles rätt.
  en annan fråga uppstår: Hur kommer det sig att det nu finns så många rätt-så-unga (alltid kvinnliga?) skribenter som skriver mångordigt men ganska infantilt? Och hur kommer det sig att de alla får plats på stora tidningars helsidor? Dessutom gnäller de över att patriarkatet hindrar dem i allt.

  Arga Gubben

  SvaraRadera
 4. Många korkade extremfeminister undrar ofta varför män inte kan ta kritik mot mansrollen och kritik mot alla män i "mäns våld mot kvinnor". Precis som att även även invandrare tar det personligt om man påstår sig kritisera "invandrarkultur och inte alla invandrare" om man diskuterar "invandrares brottbenägenhet". De allra flesta män är inte våldsbenägna och har ingen negativ maskulinitet eller mansroll, precis som de allra flesta invandrare aldrig begår brott. De ror i samma båt som t ex Sverigedemokraterna, men skyller på olika grupper

  SvaraRadera