14 mars 2012

Hårresande hårdebatt

Debattens vågor rullar fram som tsunamis sedan en hårig armhåla visades under Melodifestivalen i lördags.

Folk ”rasar”, är för, är emot och är alltsom oftast anonyma!

Jag som trodde att vi hade passerat stadiet med anonyma miffon som tas hänsyn till.

Men det hade vi uppenbarligen inte!

Som man tycker jag att hela debatten är en smula märklig. Jag har själv inget behov att visa upp någon kroppsbehåring alls om det inte är önskvärt av någon jag tycker om. Däremot finns det uppenbarligen kvinnor som har en fetisch för att visa upp håriga håligheter!?!

Jag tycker också att det är upp till var och en, även tjejer, att bestämma om det egna håret ska få tillåtas frodas eller om det ska trimmas eller rakas bort.

Malin Ullgren, DN Kultur, försöker i dag, sin vana trogen, flika in något slags feministiskt perspektiv på frågan. Jag fortsätter att fråga mig varför DN Kultur handlar om feminism för det mesta och dessutom om kroppsbehåring i dag?

I min värld är problemet att den som väljer att låta håret frodas inte alltför sällan även låter tvålen vara ifred! Något som är fasansfullt för oss i omgivningen!. Oavsett om det handlar om män eller kvinnor.

Raka, trimma eller låt bli! Men strunta gärna i att medvetet skylta med valet som gjorts!

Själv tar jag en sväng med trimmern ikväll...

3 kommentarer:

 1. Jag håller med dig precis! Jag vill slippa se folks armhålor (och gärna bara ben också) hela tiden. Oavsett om de är rakade eller inte! Varför kan folk inte bara gå omkring i långärmat, så vi andra slipper se deras armhålor när de lyfter något/vinkar/av annan anledning höjer armen?

  SvaraRadera
 2. Jag är en kille som är hetro och helt vanlig rakar alltid mig under armarna för det känns betydligt mycket skönare och luktar bättre med mindre svett som följd.. Är 32 varför hetsa upp sig och alltid gå in i feminist snack jämt..

  SvaraRadera
 3. Dessa feminister är inte sällan väldigt aggressiva, inte konstigt att folk som inte tycker som dem vill vara anonyma då.

  För övrigt är hår under i armhålorna jäkligt osexigt, jag hade inte reflekterat överdrivet mycket över det innan denna "kampanj" men alla bilder fick mig att inse hur vidrigt det ser ut.

  SvaraRadera