22 mars 2012

Agrell, polisanmälningar och vapenskrammel!

Wilhelm Agrell, professor i underrättelseanalys vid Lunds universitet, påstår i kväll att det möjligtvis kan finnas politiska intressen av att en polisanmälan blir gjord i Saudi-Arabien-affären.

Så långt håller jag med!

Agrell påstår att försvarsdepartementet kan dra nytta av en polisanmälan eftersom det under utredningens gång kan hävdas att sekretess råder och att de därför inte kan uttala sig.

Nu är jag inte riktigt med längre!

Agrell, med tydligt oppositionell politisk uppfattning, ställer sig inte frågan om det kan vara så att hans egen sida i affären inte kan dra lika höga växlar på en polisanmälan.

Sossarna, som ingick avtal med Saudierna med de andra partiernas stöd, under sin egen regeringsperiod kanske är de som är mest nöjda med att krypa in under sekretessens trygga filt. Det stora oppositionspartiet, med vapendragarna V och MP, kanske har mer att dölja än vad de upprörda uttalandena från partiföreträdarna tyder på.

Men om detta säger inte Agrell ett knyst!
Och vi vanliga dödliga får leva i ovisshet ett tag till!

1 kommentar:

  1. Det största intresset i den här affären har säkerligen konkurrenterna till den svenska vapenindustrin. Det skulle inte förvåna mig om de oskyddade emailen som chefer skickat utgör ursprunglig källa som sedan via utländska säkerhetstjänster läckt till konkurrenterna som därefter köpt en mullvad hos FOI. Nu ser det ut som en skandal i Sverige, men är det en skandal? Det som jag uppfattar som en skandal är att högha chefer inte förstår att de måste skydda sina email. Däremot är det inget fel i att svensk vapenindustri vinner upphandlingar eftersom utländs vapenindustri ibland uppviglar till konflikter.

    SvaraRadera