27 mars 2012

Capio, S:t Göran och skadeskjutna sossar!

Capio får fortsätta att driva S:t Görans sjukhus i Stockholm.

Det beslutade landstingets hälso- och sjukvårdsnämnd i dag.

Bra!

Capio hade visserligen en konkurrent men de var dyrare i sitt bud. Med tanke på allt ståhej under vintern med andra vårdenheter där saker och ting inte fungerat felfritt (som om det alltid gör det i landstingsdriven regi?) så var beslutet, att Capio får fortsätta, välkommet. Man vet vad man har men inte vad man riskerar att få.

Det tycker, naturligtvis, inte sossarna i landstinget.

Oppositionslandstingsrådet Dag Larsson (S) meddelade redan före mötet att han, minsann, inte tänkte delta i beslutsfattandet. Sossarna lade således ned sina röster.

Tanken slår mig att Larsson på intet sätt vill figurera som en som tyckt något i samband med beslutet, inte ens med en röst emot majoriteten. Det är precis som om människan inte vill/vågar ta ansvar för den politik han säger sig bedriva eller att han är rädd för att senare få på skallen för att fatta fel beslut.

När det gäller just S:t Görans sjukhus så har ett otal medarbetar- och patientenkäter visat att sjukhuset inte är annat än Stockholmarnas favorit. På alla sätt!

Att, som oppositionen, i alla fall S och V, vilja förändra ett vinnande koncept är att skjuta sig i foten!

Men det kanske är det de vill!

Då kan de ju alltid söka vård!

Förslagsvis på S:t Göran!

1 kommentar:

  1. Utvärderingen av anbuden är en offentlig handling och återfinns på www.sll.se.
    Skillnad mellan de två anbuden var stor, om inte mycket stor, avseende såväl pris som kvalitetsbedömning.

    Dvs den vårdgivare som tilldelades verksamheten, Capio, hade såväl lägst pris som mest omfattande och trovärdiga kvalitetsredovisning.

    SvaraRadera