23 mars 2012

Hotel Marigold bättre än recensionerna!

I dag har filmen ”Hotel Marigold” (The best exotic Marigold hotel) svensk biopremiär.

Jag hade tur att få se filmen vid en förhandsvisning för en tid sedan och har sedan dess undrat vad svenska recensenter ska tycka om rullen.

Det visar sig nu att det gör de inte! Tycker om alltså!

Det blir överlag medelbetyg och jag häpnar.

Eller förresten, det gör jag inte alls. Jag blir bara tryggare i min uppfattning om att svenska biorecensenter troligen lever miserabla liv där en stunds underbar engelsk komedi inte kan leva upp till den Bergmanska ångesten som krävs för att de skall orka visa uppskattning!

Med ett stjärnband av några av nutidens, lite äldre, skådisar som gör sitt jobb på alldeles utsökt sätt är denna pärla till film ingenting annat än alldeles, alldeles underbar!

Mina ”favoritkärringar” Maggie Smith och Judy Dench är med. Det är även Bill Nighy (känd från bl a ”Love actually”) och Penelope Wilton (”Downton Abbey”) och flera andra stjärnor!

Efter att ha sett filmen var mitt stora problem att jag inte hade haft med mig papper och penna. Därför missade jag några fantastiska repliker som hade varit fullt möjliga att omsätta i svensk praktik under en trist arbetsdag.

Maggie Smith som alltid levererar sina repliker på ett makalöst sätt och som kan ta kål på vilken motspelare som helst bara med blicken gjorde mig inte besviken denna gång heller.

I en fullpackad lokalbuss i ett myllrande Indien får hon frågan av en medpassagerare om hon vill smaka på en indisk maträtt som heter något med väldigt många bokstäver och Maggies rollfigur svarar med en skakning på huvudet: ”No, if I can’t pronounce it, I don’t want to eat it”!

Strunta i recensenterna!

Du som gillar film som ger dig en riktig feel-goodkänsla och där du lämnar biomörkret med en fånigt flin som täcker större delen av ditt ansikte: Gå och se ”Hotel Marigold” bums!

3 kommentarer:

  1. Jag såg den i London i februari och tyckte filmen var helt fantastisk! Vad kan gå fel med sådana underbara skådisar? It's really a 'feel good' film!

    SvaraRadera
  2. Håller med-en ljuvlig film som levde kvar länge!

    SvaraRadera
  3. Jag och vänninan såg denna livsbejakande film med min favorit Maggie Smith. Har man sedan tidigare favoriter som Gröna stekta tomater ex., kan jag bara gratulera den som inte har sett denna filmen ännu. Njut för det tänker jag göra andra gången som jag tänker se den.

    SvaraRadera