12 augusti 2017

Island "utrotar" Downs Syndrom!

Upprörd tänker jag att det är då själva fan att läkarvetenskapliga framgångar används på så totalt omänskliga sätt och hur kostnaderna som vissa rön renderar hade kunnat spenderas på så många betydligt bättre sätt.

Jag läser en artikel på amerikanska CBS hemsida, egentligen en teaser inför en dokumentär som ska visas på kanalen nu på måndag.

I dokumentären, och artikeln, får vi veta att våra nordiska vänner på Island ägnar sig åt utgallring av mänskligheten!

Mellan åren 2007 och 2015 har ALLA isländska blivande mödrar som genomgått test och fått veta att det är hög risk att deras barn kommer att födas med Downs Syndrom valt att avbryta graviditeten genom abort.

Det visar sig att alla gravida på Island erbjuds testerna, något jag levat i total okunskap om fram tills i dag.

Thordis Ingadottir, ordförande i Icelandic Downs Association och lycklig mor till en 7-årig dotter med Downs, konstaterar krasst att frågan som ställs till alla gravida på lava-ön tvingar kvinnorna att uteslutande se på Downs Syndrom som något negativt; ”Vill du ha information om screening för Downs?”

21 mars varje år firar vi ”olika-strumpor-dagen” eller Internationella Downs Syndrom-dagen som den egentligen heter för att uppmärksamma, en slags hyllning till alla de som har, Downs.

Islänningarna visar sig stenålders som utnyttjar vetenskapliga möjligheter till att forma ett ö-rike där ”olika” alltmer tycks bli en modern Edda med gudomliga och mytologiska motiv som framstår som lika märkliga nu som då!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar