26 april 2017

Lena Tysk, polis med rätt att förtrycka och hota!

Från och med i dag är det, om inte domen i Västmanlands tingsrätt överklagas och domslutet i högre instans blir annorlunda, helt okej att för chefer att hota medarbetare, önska att dessa ska ”döööö” samt meddela att deras meddelar- och yttrandefrihet på intet sätt längre gäller!

Den tidigare polischefen i norra Västmanland, Lena Tysk, frias i dag för angreppet på den underställda chefen Agneta Kumlin. Tysk tryckte upp en mobil i ansiktet på Kumlin, sa ”vad faan har du sagt till pressen”, skrek ”du är döööööd” samt fortsatte ”du får aldrig mer tala med pressen.”

Allt detta bedöms inte ens vara värt ett bötesstraff, än mindre en kortare fängelsevistelse och tingsrätten bedömer att det inte ens kan kallas ofredande!

Ur led är Västmanlands tingsrätt alltmedan chefer inom Polismyndigheten och annorstädes i vårt land nu vet att det är fritt fram att skända anställda, medarbetare och kollegor.

Arbetsmiljöarbetet på landets arbetsplatser torde komma att bli omfattande framöver om inte åklagaren Lena Kastlund väljer att försöka få saken prövad i högre instans.

Det hjälper inte att Lena Tysk inte längre är chef. Hon är fortsatt polisanställd. Nu med ett domslut på fickan som ger henne rätt att fortsätta uppträda labilt och med fasoner som sannerligen inte borde höra hemma i svenskt arbetsliv! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar