29 april 2017

Flyga sägs vara säkert - jo tjena!

Den som tänker sig att ge sig ut på resande fot medelst flygplan tycks alltmer få vara beredd på att det kan gå käpprätt åt helvete!

Det är inte själva flygandet som är farligt. Däremot tycks personalen vara osäkrade, livsfarliga vapen.

Ett antal exempel har vi fått senaste tiden från USA, där passagerare släpas ut ur flygplan, misshandlas, blir stuckna av skorpioner och jag vet inte vad.

Nu har utvecklingen nått Sverige!

Aftonbladet berättar om Peter Lundmark och hans kompisar som på fredagseftermiddagen skulle flyga med det portugisiska flygbolaget TAP till Lissabon för att kolla på en fotbollsmatch med Benfica under lördagen.

Arlanda fick gänget veta att planet var överbokat och att ”datorn” valt ut just de fyra grabbarna som offer. Trots att grabbarna bokat sina biljetter redan i augusti ifjol så skulle det inte bli någon resa. I alla fall inte i går.

Gatepersonalen, från entreprenören Aviator, verkade, enligt Aftonbladet, oense om huruvida ”datorn” hade rätt i sitt val och Peter började filma debaclet vid utgången.

Arbetsledaren lär ha skrikit åt Peter att sluta filma och därefter gick hon till attack och lappade på Peter en fetsmäll över kind och hals.

En anmälan om misshandel är nu upprättad och förhoppningsvis har arbetsledaren vid gaten på Arlanda gjort sitt sista arbetspass på flygplatsen.

Säga vad man vill; Att en ”dator” väljer och vrakar och plockar ut passagerare som troligen var de första att boka plats på en flygning låter som en ”dator” i gravt behov av uppdatering av programvaran!

Själv ska jag om några veckor ut och flyga och funderar på om det är nödvändigt att ta med i beräkningen att det hela slutar med att jag, eller någon medpassagerare, åker på storstryk bara för att vi bokat flygbiljetter?

Sker detta kommer jag absolut att göra mitt bästa för att filma händelsen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar