22 april 2017

Barnvanvård i Belarus - inte i Vitryssland!

Ohyggliga bilder kommer från barnhem i landet som styrs av diktator Lukasjenko och vars huvudstad heter Minsk.

Utmärglade barn, bl a en 20-åring som väger 11 kilo, påminner om Ceausescus Rumänien då barnmisshandel i den högre skolan stod högt på agendan.

Vad Lukasjenkos nation heter råder det numera ganska stor förvirring om sedan DN beslutat sluta använda Vitryssland och i stället kalla landet för det mer korrekta Belarus.

Jag påstår att DN gör helt rätt!

Jag har hört svenskar babbla med folk från andra länder och då nämnt ”White Russia”, något som gör att mottagarna står med ansiktsuttryck påminnande om fågelholkar!

Lukasjenkos land, liksom Putins Ryssland, är märkliga och människofientliga på många sätt och att slutklämmen i namnet Vitryssland får många av oss att tänka ”same shit - different names” ligger därför nära till hands.

Slutdelen –rus i Belarus syftar inte på Ryssland, utan har en koppling till Kievskaja Rus, det vill säga det medeltida Kievriket som omfattade delar av det som i dag kallas Ryssland, Vitryssland och Ukraina. (Källa: ne.se)

Det är dags att skrota Vitryssland och det är dags för all svensk media, inte bara DN, och för delen alla andra, företag, skolor och svenskar i gemen att genomföra förändringen och kalla landet för det mer riktiga Belarus!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar